Marvel Avengers: Battle for Earth

Pheno

Gespeeld op Xbox 360 met Kinect
Ook verkrijgbaar voor Wii U

The Avengers is een grote hit in de bioscoop. Ubisoft heeft een licentie op The Avengers en is met Marvel gaan werken aan dit spel. Superhelden als Wolverine, Spider-Man, Magneto en meer komen opdraven om de wereld weer eens te redden.

Header

Marvel Avengers: Battle for Earth is een fighter die alleen voor Xbox 360 en Wii U uitkomt. Dus geen grote release voor alle denkbare consoles en handhelds. Dat is alvast een tegenvaller voor fans van de Marvelhelden: je moet of een nog niet uitgebrachte console gaan kopen, of een Xbox 360 met Kinect hebben. Een fighter uitbrengen die alleen te bedienen is door motion-controls is een gedurfde zet van Ubisoft.

Het spel ziet er goed uit, de helden zijn herkenbaar en natuurlijk hebben ze hun bekende bewegingen. Als er een game gemaakt wordt over Marvel-personages is Marvel zelf nooit ver uit de buurt, die houden hun merken erg strak in de gaten. Peter David, de huidige schrijver van de X-Factor-comics, werkt aan het plot van deze game. Het heet The Avengers, maar er zitten veel meer superhelden in en het verhaal heeft niets te maken met de bioscoopfilm van dit jaar. Voor de rest wilden de ontwikkelaars nog niets kwijt over het verhaal. De titel zegt genoeg lijkt me, onze planeet is weer eens aan de beurt.

Marvel Avengers: Battle for Earth Marvel Avengers: Battle for Earth

Motion-controls en vechten lijken niet samen te gaan tot nu toe. Veel mensen zien zichzelf ook niet voor de televisie in de lucht meppen, tenminste niet met de gordijnen open. Nu heeft Ubisoft natuurlijk vrij veel ervaring met dansgames en deze kennis hebben ze in deze titel gestopt. Het werkt niet op beweging, het vechten werkt door middel van poses, net zoals in Just Dance. Met de Hulk moet je bijvoorbeeld eerst je armen wijd houden en dan naar voren klappen. Hierdoor gooit de groene held op de televisie een donderklap eruit. Door je knie omhoog te doen mep je jouw tegenstander de lucht in. Hier krijg je de kans om de tegenstander als boksbal te gebruiken door heel snel te boksen.

Maar de makers hebben niet alleen naar hun Just Dance gekeken, ook Marvel vs Capcom is erbij gepakt. Je mag een tag-partner kiezen. Door je arm omhoog te doen wissel je tijdens het gevecht van personage en kun je met diegene verder vechten. Ik heb nog geen tag-combo’s mogen ontdekken. Het enige dat me echt stoorde was het mijden van klappen. Door iets met je schouder naar de kant waar je op wil te bewegen, moet je die kant op stuiven, maar het reageerde niet lekker of werd niet gedetecteerd. Je moet het dus heel overdreven doen en in het heetst van de strijd gaat dat nog wel eens mis.

Marvel Avengers: Battle for Earth Marvel Avengers: Battle for Earth

Marvel Avengers: Battle for Earth gaat een interessante variant op het fightergenre worden. Met een grote en vooral populaire franchise als die van Marvel kan dit vooral in Amerika een hit worden, als de bewegingen goed worden gedetecteerd. Wat alleen raar blijft is dat ze geen versie ontwikkelen voor PlayStation 3 met Move of de Wii-console die beide met Just Dance-poses wel uit de voeten kunnen. Het spel komt in de herfst uit voor Xbox 360 met Kinect. De Wii U-versie laat nog op zich wachten tot de console beschikbaar is.