DJ Hero 2

Kevin (KoosyNL)

Dit najaar brengt Activision ‘DJ Hero 2' uit. Hoewel het eerste deel geen groot succes was, was het kennelijk succesvol genoeg om verder te gaan met de ontwikkeling van games binnen de ‘DJ Hero'-serie. Deze keer ligt er een grotere nadruk op de sociale ervaring, en is de game minder gefocust op het ten gehore brengen van hiphop.

In de basis onveranderd
‘DJ Hero' werd geroemd om de innovatieve, doch ietwat fragiele, draaitafel-controller. Het goed aan elkaar mixen van nummers door op de juiste momenten knoppen in te drukken, te scratchen, gliden en de crossfaders in en uit te schakelen. Wat de controller betreft, treedt er bij ‘DJ Hero 2' geen enkele verandering op. We blijven scratchen en mixen met dezelfde draaitafel-controller. Daar staat dan weer tegenover dat ‘DJ Hero 2' enkele nieuwe elementen weet toe te voegen aan het bestaande concept.

DJ Hero

Sociaal
De nadruk van ‘DJ Hero 2' komt meer te liggen op de sociale aspecten van de game. In de eerste ‘DJ Hero' was het mogelijk om met de draaitafel en een plastic gitaar van ‘Guitar Hero' enkele nummers, waaronder ‘Sabotage' van de Beastie Boys, te spelen. Deze optie is vervangen door de mogelijkheid om nummers te spelen met drie spelers; twee draaitafels en een zanger/rapper op een microfoon. De zanger kan op elk willekeurig moment meezingen of de microfoon weer neerleggen. Het is een leuke extra om de spelvreugde te verhogen. Een grote meerwaarde heeft het alleen niet.

In totaal zijn er zes verschillende gamemodi die geschikt zijn om met meerdere spelers te spelen. Zo kunnen twee DJ's tegen elkaar strijden in de Versus-modus. Binnen deze modus moeten de DJ's zoveel mogelijk punten verdienen. Bepaalde sequenties binnen de nummers zijn de zogenaamde ‘freestyles'. De DJ die deze het eerste inzet, verdient extra punten. Tijdens een freestyle is de speler vrij om te doen wat hij wil, en wanneer je eigen creativiteit op de maat van de muziek lekker klinkt, verdien je extra punten.

De freestyle zagen we ook in het eerste deel van ‘DJ Hero' terug, maar deze keer kan je niet alleen vrij scratchen, maar behoort ook het selecteren van één van de drie audiotracks tot de mogelijkheden van de speler. Er zit dus zeker een stukje ‘echt' mixen in ‘DJ Hero 2'. De competitie komt nog sterker naar voren in de Battle-modus. Twee DJ's staan tegenover elkaar om uit te maken wie de beste ‘turntablist' is. Om de beurt krijgen de DJ's dezelfde sequentie voorgeschoteld. Wanneer er goed gepresteerd wordt, worden de sequenties moeilijker en loopt de score op. Uiteindelijk is degene die dit het langste vol weet te houden de beste DJ en winnaar.


DJ Hero