Destroy All Humans

Toen Destroy All Humans werd aangekondigd, was ik even verbijsterd. Ik had niet verwacht dat Crypto 137 zou terugkomen als remake. Toen de game uitkwam in 2005 en later de poort in 2016, had ik niet verwacht dat ze hem nog een keer zouden uitbrengen in 2020. Ik was dan ook in de veronderstelling dat dit een makkelijke hd poort zou worden om toch nog wat geld uit de franchise te persen. Maar dit blijkt niet het geval te zijn.

Developer Black Forest verzekerde mij dat ze dit niet doen om makkelijk geld te verdienen. Hun taak was niet om de game na te maken, maar hem te maken zoals wij, de gamers, ons herinneren. Het menselijke brein is namelijk een meester in het vergeten van slechte of nare herinneringen. Gelukkig gaat Black Forest deze nu allemaal glad strijken.

Zo was Crypto vroeger van nature hartstikke sterk. Zo kon hij grote dingen oppakken en weggooien alsof het speelkaarten zijn, mensen hun brein en DNA opsnoepen, schieten en met zijn jetpack rondvliegen. Maar niet tegelijk. Gelukkig kan Black Forest nu de geschiedenis herschrijven zodat Crypte dat nu wel tegelijk kan! En ander voorbeeld is het vliegend schip. Dit kon alleen maar naar links of rechts en voor- of achteruit. Maar niet op en neer. Gelukkig kan dit wel in de remake!

De hele game wordt verbouwd zodat het weer voldoet aan de standaarden van 2020. Zo wordt het een open wereld waar je zelf doorheen kunt lopen, zoals bijvoorbeeld door Rockwell en Area 42. Hier zijn extra missies en content te vinden die niet in het origineel zaten. Je moet bijvoorbeeld dingen slopen, kippen zoeken en hun DNA opzuigen etc. Daarmee verdien je dan weer punten waarbij je weer je wapens, je pak of je gear kan upgraden.

Tijdens het spelen van de demo merk je dit meteen. Het voelt allemaal aan alsof je het al een keer gespeeld hebt, maar het voelt niet oud en frusterend aan. Sommige spellen kunnen de tand des tijds niet aan, maar daar had ik totaal geen last van in de vijf minuten dat ik weer met Crypto op pad mocht.

De game was nog verre van af. Als cutscenes werden nog de oude cutscenes gebruikt, gewoon omdat de nieuwe filmjes nog niet waren gemaakt. Er is nog veel werk te doen en toch moet Destroy All Humans ergens in 2020 af zijn. Hij komt uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc en ik kan niet wachten om nog een keer alle mensheid in de wereld af te maken.