Blacksad: Under the Skin

Blacksad, John Blacksad is de naam. John is een privé-detective uit New York en zoals elke detective uit de jaren ’50 houdt hij van drank, vrouwen, jazz en is hij altijd blut. Tot er op een dag een mooie dame langs komt die hem veel geld geeft om een zaak te onderzoeken. En wat doe je dan als detective? Je neemt de zaak aan en begint zodoende aan een mooi avontuur.

 

Blacksad; Under the Skin van Pendulo Studio is gebaseerd op de gelijknamige comic van schrijver Juan Díaz Canales en tekenaar Juanjo Guarnido. Het is een geheel nieuw verhaal, maar met kleine hints naar de comics. Het verhaal draait om de vermoedelijke zelfmoord van een bokshal eigenaar. Deze heeft zichzelf opgehangen. Wat het allemaal verdacht maakt, is dat de sterbokser en pupil van de eigenaar met de noorderzon vertrokken is. De politie wil er allemaal niet zoveel aan doen, maar de dochter vertrouwt het zaakje niet en huurt John Blacksad in om de zaak te onderzoeken.

Blacksad is een game die gedreven wordt door onderzoek te doen, dieren te ondervragen en morele keuzes te maken. Je las het goed, net zoals in de comics zijn alle mensen vervangen door dieren die dondersgoed bij hun karakter passen. John is bijvoorbeeld een kat en die zijn sluw, jagen alleen en zijn echte prooi jagers. Door middel de juiste vragen te stellen, de juiste dingen te onderzoeken en hoe je moreel in het leven staat, kom je steeds meer te weten wat er allemaal gebeurd is.

Elke keuze heeft zo zijn gevolgen. In het begin werden we geconfronteerd met een neushoorn die vreemd ging. Blacksad had daar foto's van en deze kwam hij ophalen. Je krijgt dan de keus om te zeggen dat hij maar niet buiten de deur moet snoepen of je kan het zwijggeld aannemen dat de neushoorn aanbiedt. Ik koos natuurlijk voor het geld, want dat komt altijd wel van pas. Maar 5 minuten later kun je de vrouw van de neushoorn alsnog opbellen om te zeggen dat hij vreemd ging. De vrouw van hem had Blacksad ingehuurd om dit allemaal uit te zoeken…

Een ander voorbeeld is een gesprek tussen de rechercheur van de zaak en Blacksad. Omdat je hem al een keer genaaid hebt, is hij niet echt gewillig om extra informatie met je te delen. En dan denk je van: als ik nou wat vertel, dan gaat hij wat vertellen? Nou nee hoor, hij hangt gewoon op! Verder zitten er in de game nog 30+ nieuwe personages, en krijgt de game zes verschillende eindes. Die ga ik allemaal willen zien, want de game straalt echt een Sherlock Holmes-sfeertje uit. Lekker onderzoeken, verbanden leggen tussen dingen en hopen dat je het goede doet.

Blacksad; Under the Skin komt uit op 5 november voor Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 4,en pc.