Hitman Season 2

Na seizoen 1 komt seizoen 2. Soms is het zo simpel. De Hitman-serie was ook toe aan een tweede serie met daarin weer zes nieuwe missies waar onze kaalkoppige seriemoordenaar genaamd 47 weer naar hartenlust mensen kan vermoorden.

 

Tenminste, dat is natuurlijk aan jou als speler. Hitman Season 2 doet niet veel meer anders dan in Season 1. Je krijgt een opdracht, jij voert het uit en afhankelijk hoe goed je het doet of welke zijmissies je voltooit krijg je punten. Zo ver, zo goed. Er is wel wat getweakt aan de gameplay. Zo keert het koffertje terug na afwezig te zijn geweest. In het vorige deel liep je met je wapens open en bloot, en dat zag natuurlijk iedereen. Nu kun je je wapens in een koffertje stoppen, zodat je rustig kunt rondlopen met je wapens. Dan kan je dus op nieuwe plekken komen die eerder niet te bereiken waren. Totdat iemand je gaat fouilleren natuurlijk, want dan is de pret over.

 

Een andere verbetering is dat je ziet wat de camera’s zien. Vroeger kreeg je alleen de melding dat je gezien was op een camera, nu krijg je een live feed. Er werd overigens ook geen reet mee gedaan, behalve dat het punten opleverde als je de videobanden wiste. Maar nu, afhankelijk van wat er op beeld staat, gaat de beveiliging ook echt actief op zoek naar jou als je bijvoorbeeld met een lijk op beeld staat.

 

Een ander aanpassing zijn de spiegels. Je kunt jezelf nu eindelijk zien in de spiegels. En dat is nog niet alles, de vijand kan jou ook zien. En is dus gewaarschuwd als jij met je wurgtouwtje achter hem staat. Al deze aanpassingen worden straks ook in het eerste seizoen gestopt, zodat de oude missies net even veranderen en weer leuk worden om nog een keer op te starten.

 

Het eerste wat opvalt in de demo was het aantal NPC’s wat rondliep. Volgens de ontwikkelaar liepen er 2000 mensen rond, die geen reet deden behalve in de weg staan. Of juist niet, want opgaan in een mensenmenigte die rondloopt is soms de beste cover ooit. Dit is te zien aan de aura die om je heen staat. Deze wordt grijs en dan zal bijna niemand je meer herkennen, zelfs als je in je Hitman pakje staat. Ook dit keer kun je gewoon verkennend rondlopen om alle ins en outs van de map op je te nemen. Het level doet groots aan, vooral door de opzet.

 

In Miami moet je namelijk een vader en dochter vermoorden. De vader is een niet zo aardige directeur van een robotfabriek, en de dochter is hoofdbestuurster van een renstal. Terwijl de een aan het lobbyen is voor extra geld, is de ander aan het rondracen. Aan jou is het weer de taak om deze mensen zo creatief mogelijk te vermoorden. Blaas je de auto op terwijl de dochter rondrijdt? Of probeer je haar met je sniper rifle uit de auto te schieten? Of probeer je dichter bij haar te komen in een mascotte pak? En zo zijn er nog tig manieren hoe je het allemaal kunt ‘oplossen’.

 

Hitman Season 2 gaat gewoon verder waar Season 1 ophield, met wat verbeterde gameplay en nieuwe uitdagingen. Het is wachten of de co-op modus veel veranderingen gaat brengen of niet. We gaan het zien in november.