Wuppo

Wuppo is een platform adventure van Nederlandse makelij met een bijzondere grafische stijl. De ontwikkelaars van het spel; Knuist & Perzik laten met Wuppo zien dat een spel geen grafisch hoogstandje hoeft te zijn, en je niet hoeft terug te grijpen naar grote pixels, om een geloofwaardige wereld neer te zetten.

Wuppo begint erg langzaam en eigenlijk wat saai. Uiteraard moet je de wereld en de gameplay leren kennen maar Knuist & Perzik nemen hier wel heel erg de tijd voor. Op het moment dat je dan voor je eerste van vele momenten komt te staan waarbij je even niet meer verder kan, wordt je doorzettingsvermogen aangesproken. En dat kan je maar beter goed aanspreken want dat is het waard. Voorbij de eerste 'en nu?' momenten kom je in een wereld met complexe uitdagende puzzels en vijanden.

Wuppo

De graphics mogen dan misschien niet retro zijn, de gameplay roept wel heel veel successen uit het verleden aan, met moeilijk bereikbare platformen, uitdagende puzzels, en grote eindbazen die geen eindbazen blijken, want er is altijd baas boven baas. Het spel wordt na de introductie dan ook zeer uitdagend en leuk.

Wuppo

Knuist & Perzik maken handig gebruik van de Nederlandse taal die ongetwijfeld wat exotisch over zal komen voor de engelssprekende gamewereld. De Engelstalige dialogen zijn doordrenkt met Nederlandse woorden wat zelfs een Nederlander die de teksten leest, een wonderlijke indruk geeft.

Wuppo

De taal past goed bij de grafische stijl, beide dragen bij aan de wonderlijke indruk van het hele spel, welke nog eens versterkt wordt door de toevoeging van een ingame pretpark waar de attracties daadwerkelijk te bezoeken zijn. Diezelfde stijl geeft echter ook een indruk dat het spel niet erg lang zal duren, maar dat valt mee. Ondergetekende heeft er ruim 2 uur inzitten en zit pas op 20%. Dat wil dus zeggen dat er rond de 10 uur aan spel te beleven valt.

Wuppo wordt in september uitgegeven door de Nederlandse uitgever Soedesco.