Rabbids Invasion

Stel je het volgende levenspad eens voor: je bent een klein onderdeel van de Rayman-gameserie, je krijgt een eigen game, die wordt een succesvolle serie aan games, dan word je een televisieshow en vervolgens krijg je een game rondom deze televisieshow. De Rabbids bewandelen dit pad. Met Rabbids Invasion krijgen de immens irritante witte konijntjes een game die volledig gestoeld is op hun televisieserie.

Als we de titelbedenkers van Ubisoft overigens moeten geloven, is het helemaal geen videogame. Het is een interactieve televisieshow. Tijdens de evenzo interactieve demonstratie op Gamescom kwam ik al gauw tot de ontdekking wat ze daarmee bedoelen.

In Rabbids Invasion zitten namelijk twintig afleveringen uit de show verwerkt. In die afleveringen of levels, hoe je het ook wilt noemen, ben jij als speler een van de witte diertjes. Terwijl de aflevering rustig doorspeelt krijg je ondertussen allemaal opdrachten die je moet vervullen. Om de luie mensen alvast te waarschuwen, deze opdrachten vervul je allemaal met je eigen lichaam. Rabbids Invasion maakt namelijk gebruik van de Kinect of PlayStation-camera.

 

Een van de doorlopende opdrachten is het vinden van bepaalde objecten. In een hoek van het scherm zie je plots bijvoorbeeld een autoband verschijnen. Het is dan de bedoeling dat je met je vinger naar het voorwerp wijst op het moment dat deze in de aflevering voorkomt. Wie dit als eerste doet krijgt een bepaald aantal punten. Tussendoor krijg je ook losse opdrachten. Zo stond ik bijvoorbeeld al armenzwaaiend bollen weg te schieten uit een katapult. Wie deze opdrachten het best vervult krijgt de meeste punten, de nummer twee iets minder, je snapt het principe wel.

Het uiteindelijke doel van de game is er namelijk vooral op gericht om het spel met meerdere mensen te spelen. Op de current-genconsoles is dat met maximaal vier personen en op Xbox 360 met maximaal twee. Het is daarbij niet alleen een wedstrijd tussen de spelers onderling. Uiteraard, degene met de meeste punten wint de aflevering, maar je moet als groep een bepaald aantal punten halen om de volgende aflevering vrij te spelen.

 

Wat mij met name opviel was het gemak waarmee je deel kunt nemen aan een aflevering. Ik was namelijk iets te laat bij de presentatie en stapte binnen toen de mensen al bezig waren. De PlayStation-camera pikte mijn hoofd op en boem, nieuwe speler aangemeld. Geen pauzemomenten of overnieuw beginnen. We gingen gewoon door met de aflevering die al onderweg was.

Het mag duidelijk zijn dat Rabbids Invasion gemaakt is voor kinderen. Ik ben er ook zondermeer van overtuigd dat zij hier veel lol aan gaan beleven. Het is grappig en je gaat er nog van bewegen ook. Alle mensen die klagen dat kinderen door games te weinig bewegen kunnen dus opgelucht ademhalen. Niet alleen gaan kinderen lol beleven aan Rabbids Invasion, ik ben ervan overtuigd dat ook volwassenen hier als groep toffe avonden mee kunnen hebben. Zelf zie ik het al helemaal gebeuren dat ik met een stel vrienden eerst een biertje of wat pak, om vervolgens met zijn allen los te gaan op deze game. Ja het is een kinderspel, maar daar laat je je toch niet door tegenhouden?

Rabbids Invasion komt 4 november uit op PlayStation 4, Xbox One en Xbox 360.