VVD geeft driftige Dennis Wiersma een laatste kans, haalt hij 2024?

Onderwijsminister Dennis Wiersma krijgt een laatste kans na nieuwe onthullingen over woede-uitbarstingen tegen medewerkers. In een overleg met de VVD-fractie bood hij excuus aan voor zijn wangedrag. Haalt Wiersma 2024 als minister?

Dennis Wiersma - VVD (Beeld: Martijn Beekman- Rijksoverheid)
Dennis Wiersma - VVD (Beeld: Martijn Beekman- Rijksoverheid)

Wiersma ligt al weken onder vuur na publicaties over zijn ‘horkerige’ gedrag tegen medewerkers. Eind april gaf de minister gelijk toe dat hij ‘te fel’ was in het begin van zijn ministerschap. Kort daarna meldde hij dat hij zich ook ‘kwetsend’ en ‘onaangenaam’ heeft gedragen richting zijn fractiemedewerkers toen hij nog VVD-Kamerlid was.

De aanhoudende berichtgeving over het korte lontje van Wiersma waren aanleiding voor de VVD om het te bespreken. Mede op verzoek van Wiersma zelf was hij daar deels bij aanwezig, hierna vergaderden de VVD-Kamerleden zonder hem verder. Bronnen meldden "een enorme discussie" en dat Kamerleden van hem af zouden willen omdat hij "mensen de vernieling in helpt".

Wiersma is sinds 10 januari 2022 minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs. In het vorige kabinet Rutte was hij kort staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarvoor was hij vier jaar Kamerlid voor de VVD.

614 stemmen , laatste: 28-05-2023, 13:44