Hangt jouw rookmelder al?

Vanaf 1 juli zijn rookmelders in alle woningen verplicht. De nieuwe wetgeving stelt dat op iedere verdieping waar gewoond wordt een rookmelder aanwezig dient te zijn. Dit was al het geval bij nieuwbouwhuizen, maar nu wordt het verplicht in iedere woning. Kelders of zolders waar niemand verblijft zijn uitgezonderd. Weet je niet welke soort je moet hebben of kun je er zelf niet een plaatsen kun je informatie en/of hulp vragen op www.rookmelders.nl van de Nederlandse Brandwondenstichting.

De rookmelders van nu hebben vaak een plakker op de achterkant. Het maakt wonen absoluut een stuk veiliger verzekert Brandweer Nederland. Rookmelders zijn er vanaf ongeveer 16 euro. Die kosten zijn te overzien als je bedenkt dat veel rookmelders 10 jaar meegaan zonder dat je batterijen hoeft te vervangen.”

Nog steeds zijn er mensen die denken dat ze wel wakker worden van rook. Brandweer Nederland: “Als jij slaapt, slaapt je neus ook. Een rookmelder maakt je wél wakker en daarom is ‘ie zo belangrijk. Je houdt meer kostbare tijd over om jezelf in veiligheid te brengen.” De brandweer ervaart dagelijks het belang van goed werkende rookmelders in woningen. “De meeste slachtoffers vallen door het inademen van rook. Met het eenvoudig ophangen van rookmelders kun je veel ellende voorkomen.”

Hangt jouw rookmelder al?

Rookmeldersverplicht vanaf 1 julie 2022 (Bron: Rookmelders.nl)
Rookmelders verplicht vanaf 1 juli 2022 (Bron: Rookmelders.nl)

1110 stemmen , laatste: 05-07-2022, 11:16