De kerstkaarten-poll

We zijn vaker op tijd met het verrassen van onze familie, vrienden en kennissen met een kerstkaart. Waar we voorgaande jaren nog flink wat kerstkaarten de dagen ná kerst verstuurden, is dat aantal afgelopen kerst flink afgenomen. Dit en meer blijkt uit het jaarlijkse kerstkaartenonderzoek van Greetz, marktleider in Nederland op het gebied van online wenskaarten.

Nederlanders zijn vaker op tijd met het versturen van kerstkaarten. Waar we voorgaande jaren nog flink wat kerstkaarten de dagen ná 25 en 26 december verstuurden, is dat aantal afgelopen kerst flink afgenomen, met wel 45%. In de aanloop naar kerst is geen daling terug te zien. De dag waarop de meeste kerstwensen op de deurmat vallen is dan ook dinsdag 17 december.

Vrouwen sturen de meeste kerstkaarten, mannen in opmars
Vrouwen versturen nog altijd de meeste kerstkaarten in Nederland. Bijna 80% van de kerstkaarten werd afgelopen kerst verstuurd door vrouwen. Wel sturen mannen meer kerstkaarten dan ooit. Kijkend naar de trend van afgelopen jaren is de verwachting dat komende kerst bijna een kwart van de kerstkaarten door mannen wordt verstuurd.

Postbodes in Drenthe en Westvoorne hebben het druk
Wie in de provincie Drenthe woont mag zich gelukkig prijzen. Die inwoners ontvingen namelijk net als vorig jaar per persoon de meeste kerstkaarten. De provincie Zeeland neemt de tweede plaats in. In Overijssel ontvangt men de minste kerstkaarten, maar liefst 26% minder dan in Drenthe. Deze provincie neemt daarmee het stokje over van Limburg, dat dit jaar een plekje stijgt.

En hoewel de provincie Drenthe de meeste kerstkaarten ontvangt, hebben de inwoners van Westvoorne, een gemeente in de provincie Zuid-Holland, het grootste kerstgeluk. Per inwoner ontvingen zij gemiddeld 9,3 kerstkaarten, veruit het meeste in heel Nederland.

Versturen jullie graag kerstkaarten? En doe je dat op tijd, of stuur je ze misschien alleen als je kaarten ontvangt? Laat het weten in een reactie en stem ook even op de poll!

948 stemmen , laatste: 26-12-2019, 18:17