Kunstgras: niet van echt gras te onderscheiden

Kunstgras verovert de buitenruimte. Steeds vaker kom je kunstgras tegen op sportvelden, tuinen en bedrijventerreinen. Wil jij je tuin op de schop gooien en pak je het graag realistisch en duurzaam aan? Stap over op kunstgras zonder zichtrichting en ga voor een kunstgrassoort die niet van echt te onderscheiden is. Wat maakt het aantrekkelijk om je tuin aan te kleden met kunstgras?


Wat is de non-direction techniek bij kunstgras?

Kunstgras heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Dankzij de non-direction techniek oogt kunstgras nog natuurlijker en daarom draagt het ook wel de naam multidirectioneel kunstgras. Net als bij echt gras staan de grassprieten alle kanten op en dit draagt bij aan een realistische uitstraling. Bij een natuurlijk gazon verschillen grassprieten in lengte, structuur en kleur. Dit is bij non-direction kunstgras ook het geval. De grasvezels in deze kunstgrassoort zijn dusdanig geplaatst en gedraaid zodat het niet onderdoet voor echt gras!


Realistische uitstraling

Bekijk je het visueel, dan is er nauwelijks verschil te zien tussen kunstgras en een natuurlijk gazon. Vanuit welke hoek je ook naar kunstgras kijkt, het ziet er geloofwaardig uit. De vleugen - die je bij oudere kunstgrassoorten wel tegenkomt - zijn er nagenoeg uit. Deze onderdelen bepalen de richting van de grassprieten, maar dit is bij non-direction kunstgras niet langer het geval. 


Multidirectioneel kunstgras is duurzaam en neigt naar perfectie

Non-direction kunstgras is overigens hartstikke duurzaam, want een natuurlijke grasmat dien je zorgvuldig te onderhouden. Behalve maaien ben je vaak ook druk met bemesten, verticuteren en sproeien. Ga je voor multidirectioneel kunstgras, dan hoef je dit normaliter nooit meer te vervangen. Dit in tegenstelling tot een natuurlijk gazon. Op die manier komt deze kunstgrassoort dus heel dicht bij perfectie! 


Welke voordelen biedt kunstgras nog meer?

Kunstgras is een prima vervanging voor een natuurlijk gazon, want het oogt altijd groen en fris. Verder is het een uitkomst voor mensen die last hebben van hooikoorts of allergieën. Daarnaast is kunstgras ook aantrekkelijk voor de toekomst, want het voert regenwater snel en effectief af. Een betegelde tuin leidt bij hevige regenval al snel tot wateroverlast. Nog een goede reden om te kiezen voor kunstgras!


Kunstgras leggen in je tuin, hoe doe je dat?

Non-direction kunstgras aanbrengen in je tuin? Zorg altijd voor een zandbed van ongeveer tien centimeter zodat regenwater snel de grond inzakt. Na het aanbrengen van een wortel- of stabilisatiedoek tegen de groei van onkruid, bevestig je de aangeschafte kunstgrasmatten met kunstgrashaken. Leg je meerdere stukken naast elkaar, let er dan wel op dat je alles in dezelfde richting legt. Tot slot: dit karwei voor je eenvoudig zelf uit, eventueel met hulp van een familielid of vriend!