Verzekeren tegen de risico's die je loopt tijdens het ondernemen

Verzekeren tegen de risico's die je loopt tijdens het ondernemen

Wanneer je een bedrijf gaat starten komt er veel op je af. Het is altijd verstandig om na te gaan welke risico’s je loopt tijdens het ondernemen en hoe jij je hiervoor kan gaan verzekeren. Je kunt hierbij denken aan een aansprakelijkheid en rechtsbijstandverzekering. Privé is bijna iedereen hier wel voor verzekerd, maar dat geldt niet voor je zakelijke risico’s. Er zijn verschillende soorten verzekeringen, zoals een caravanverzekering, inboedelverzekering, bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en meer. Laten we eens kijken naar een aantal verzekeringen die je nodig hebt voor je bedrijf. Lees verder!

Verzekeren tegen schade aan anderen

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan je je verzekeren tegen schade die door jezelf of een medewerker van jou ontstaat. Dit geldt voor spullen van anderen of schade aan personen. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is net zoals een caravanverzekering niet verplicht, maar het kan wel verstandig zijn om deze af te sluiten via Alpina. Voor sommige risico's kan je zelf wat geld achter de hand houden, maar vaak heb je ook wel een aantal zakelijke verzekeringen nodig. Je kan hierbij denken aan een aansprakelijkheidsverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering maar ook een bedrijfsstagnatieverzekering kan handig zijn

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor ondernemers

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan eigenlijk niet ontbreken voor ondernemers die te maken hebben met fysieke contact met hun klanten. Je kan altijd per ongeluk een vaas omstoten of een blik verf omgooien op een vloer of als kapster per ongeluk verf op de nieuwe kleding van je klant knoeien. Wanneer je thuis werkt en weinig contact hebt met mensen, dan heeft deze verzekering geen prioriteit, maar kan het alsnog verstandig zijn.

Schade die je niet zomaar kan betalen

Met een verzekering verzeker je jezelf tegen schade die je niet zomaar zelf kan betalen. Hierbij kan je denken aan waardevolle spullen van je klanten. Bijvoorbeeld een auto. Ook lichamelijke schade wordt gedekt. Wanneer je verkoopster struikelt en iets breekt kan jij aansprakelijk worden gesteld als ondernemer, maar ook binnen de ouderenzorg zit een ongelukje in een klein hoekje. Wanneer iemand ongelukkig ten val raakt kunnen de kosten op jou als ondernemer worden verhaald en die kosten kunnen aardig oplopen.  

Niet officieel verplicht wel verstandig

Momenteel is er geen verzekering die officieel verplicht is op de zakelijke WA-verzekering na Het kan wel zijn dat de arbeidsongeschiktheidsverzekering in 2024 verplicht gaat worden. Dit kan ook later worden. Het kan voorkomen dat een opdrachtgever eist via een contract dat de ander een aansprakelijkheidsverzekering heeft. Je kan zo ook laten zien dat je voorbereid je werkzaamheden uitvoert.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij een ongelukje

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een verzekering waar je liever niet te veel bij stil wil staan, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Iedereen kan overspannen raken of plotseling ziek worden. Wanneer je als ondernemer voor langere tijd ziek of overspannen bent krijg je geen uitkering. Je zult dus moeten leven van je spaargeld.

De kosten voor een verzekering

De kosten voor een verzekering vallen in de praktijk vaak reuze mee. Om de premie te bepalen worden er verschillende vragen gesteld zoals het aantal mensen in dienst bij je bedrijf, de branche, je dekking en ook vaak je bruto jaarloon. Dus, welke verzekeringen zijn handig voor jou zaak?