Welke digitale vaardigheden zijn belangrijk in 2022?

Digitale wereld 
Verandering gaat snel in de digitale wereld. Wat vandaag nieuw is, kan morgen weer oud zijn. Het is belangrijk om mee te gaan met de veranderingen van deze tijd. Het is belangrijk om te weten welke vaardigheden belangrijk zijn in 2022. In deze artikel gaan we jou het belang van digitale vaardigheden uitleggen en aangeven waarom deze vaardigheden in 2022 belangrijk zijn op het werk en in het dagelijks leven. 

Uitleggen 
Digitale vaardigheden is de kennis en vaardigheden om met digitale technologie om te gaan. 

Opsturen van e-mails 
Het is belangrijk dat je in 2022 om kan gaan met e-mail. Veel brieven worden nu digitaal opgestuurd. Je kunt per email sneller informatie krijgen dan per brief. Je kunt via e-mail iemand een leuke uitnodiging voor een verjaardag sturen of feliciteren. Maar ook op het werk moet je weten hoe je zakelijke e-mails op kan sturen. 

Microsoft Office
Het is belangrijk dat je met Microsoft Office om kan gaan. De meeste organisaties gebruiken Microsoft Office. Het is belangrijk dat je weet hoe je mooie presentaties met PowerPoint kan maken of hoe je in Excel mooie lijsten kan maken. En niet te vergeten die rapport die je nog moet maken met Word. 

Digitale programma 
Het is belangrijk dat je kan werken met verschillende programma's waarmee je met anderen kan communiceren. Zoom is een programma dat tegenwoordig veel wordt gebruikt voor online vergaderingen. Whatsapp is een ander programma dat gebruikt wordt voor het onderling communiceren en Microsoft Teams maakt het mogelijk om makkelijk met anderen online te werken. 

Informatie opzoeken 
Je moet in 2022 naar informatie kunnen zoeken. Je hoeft echt niet meer naar de bibliotheek te gaan om informatie op te zoeken. Je kunt tegenwoordig boeken online huren of websites bezoeken waar je informatie kan vinden. 

Heb je geen vaardigheden of heb je er moeite mee? 
Geen nood! Er zijn genoeg mogelijkheden waarmee je jouw vaardigheden kan trainen en beter kan ontwikkelen. Je kunt online video's bekijken en leren hoe je jouw vaardigheden kan verbeteren. Je kunt een cursus online volgen voor het verbeteren van jouw vaardigheden. 

Illustratie digitale vaardigheden