Is investeren in crypto nu slim?

Iedereen lijkt tegenwoordig wel te investeren; van vastgoed, aandelen tot cryptovaluta. De lage (of zelfs negatieve!) spaarrente was hier één oorzaak van. Daarnaast zijn mensen tegenwoordig veel beter op de hoogte van de potentiële rendementen die behaald kunnen worden door het nemen van dergelijke investeringsbesluiten.

Hier schuilt ook meteen een gevaar; mensen zijn vaak zeer overtuigd van hun eigen keuzes en raden jou ook sterk aan dezelfde actie te ondernemen. Trap niet in deze valkuil en gebruik ten allen tijde je gezonde verstand.

Crypto / Bitcoin

Zelfbenoemde experts 

De experts op het gebied van crytpo, beleggen en vastgoed ploppen overal op. Omdat crypto een relatief nieuwe business is, zien we veel Millennials die zichzelf acuut tot ervaren experts benoemen. Vaak hoor je de succesverhalen, beloven zij óók jou gouden bergen en kunnen de gehele markt analyseren. 

Maar is dit wel mogelijk bij een zeer fluctuerende belegging in bijvoorbeeld cryptomunten? De huidige Bitcoin koers belooft niet heel veel goeds. Maar de ervaring heeft inmiddels geleerd dat dit snel kan veranderen.

Kies je crypto

Welke crypto gaan stijgen en dalen is lastig in te schatten. Maar we hebben door de jaren heen wel gezien dat de Bitcoin op dit moment een vaste waarde op de markt lijkt. Ongeacht de koers van dat moment, is het een investering die niet in rook opgaat. 

Wanneer je geld hebt waarmee je op korte termijn niet iets hoeft te doen, kan het kopen van Bitcoin nog altijd een verstandige keuze zijn. Zeker op momenten wanneer de koers drastisch is gedaald -zoals nu- kan instappen in de toekomst lonen.

Verleg je focus naast Bitcoin ook zeker naar nieuwkomers op de crypto markt. Je kunt over het algemeen als stelregel nemen dat hoe onbekender de munt is, hoe groter het risico op winst én verlies. Maar spelers als Ethereum en Solana mogen we inmiddels ook wel tot de vaste waardes rekenen. Iedere munt met zijn eigen voordelen.

Crypto / Bitcoin

Investeren in crypto?

Investeren in crypto kan in de huidige markt zeker slim zijn, mits het geld betreft wat je voor langere tijd kunt missen. Kijk bij de keuze voor de munt goed naar de koers van de afgelopen jaren; zit de munt nu in een duidelijke dip? Dan is instappen waarschijnlijk een slim idee! De kans dat het helemaal misgaat is altijd aanwezig, maar de kans op beterschap is dan nog altijd groter. 

Ondanks de berichten over stijgende rentepercentages heeft de Europese Centrale Bank al aangegeven dat dit wat betreft spaarrentes nog minimaal zal zijn de komende jaren. Hierop gokken en je geld oppotten op de bank lijkt daarmee de minst gunstige keuze. Zeker in combinatie met de stijgende inflatie. 

Investeren, en je in deze crypto markten verdiepen is daarom zeker slim. En vergeet ook vooral de speltip ‘kansen spreiden’ niet!