Kan Cardano koers de Ethereum koers overtreffen?

Veel analisten wijzen erop dat Cardano, het platform dat de ADA-cryptocurrency host, de meest waardevolle in deze markt zou kunnen worden. Maar zou het de Ethereum koers kunnen overtreffen? Dat is onwaarschijnlijk, maar het zou ETH omver kunnen werpen in termen van totale marktkapitalisatie.

De Cardano koers is met bijna 1000% gestegen in het jaar 2021. Daarom wijzen velen erop dat het de meest prominente digitale valuta ter wereld zou kunnen worden.

Cardano's prijs in de kijker

Tijdens de laatste weken van augustus steeg de prijs van Cardano met bijna 40%. Met deze stijging overtrof het de marktkapitalisatie van Binance Coin en positioneerde het zichzelf als een van de meest waardevolle cryptocurrencies op de markt.

Op 6 september bereikte Cardano een waarde van 2,8 dollar. Dat gebeurt omdat fans van blockchain-technologie op zoek zijn naar snellere en efficiëntere opties dan Ethereum. Dat is ook te zien aan de sterk gestegen Solana koers, een andere Ethereum concurrent. De oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, heeft erop gewezen dat zijn technologie minder energie verbruikt dan 0,01% van het Bitcoin-netwerk.

Bovendien is de technologie die Cardano voorstelt niet afhankelijk van grote processors om ADA-transacties te beveiligen.

Wat is Cardano en waarom is het belangrijk?

Cardano is een blockchain netwerk met een eigen cryptocurrency, bekend als ADA. De naam verwijst naar de Britse gravin Augusta "Ada King", bekend om haar theoretische rekenwerk.

Deze cryptocurrency is in 2015 gemaakt en in 2017 gelanceerd door een van de oprichters van Ethereum, de eerder genoemde, Charles Hoskinson.

Recent bereikte Cardano voor het eerst $3. Het deed dit in een golf die bekend staat als "altseason", met de stijgende populariteit van alternatieve cryptocurrencies.

De opkomst van alternatieve cryptocurrencies verovert de markten in september 2021 en wordt geleid door Cardano. Na een aantal dagen op rij kracht te hebben getoond, doorbrak het eindelijk de barrière van $ 3, waardoor iedereen enthousiast werd.

Op het moment van schrijven is Cardano weer gedaald tot $ 2,16, wat betekent dat ADA/USD niet langer boven $ 3 staat, dus de opwinding is gestabiliseerd.

Tot dusverre deze maand, benaderden de wekelijkse altcoin-winsten 20%, Cardano had een unieke glans in deze dynamiek.

Ethereum blijft van zijn kant stijgen, maar blijft ver verwijderd van zijn hoogste punt ooit van medio mei op $ 4.400. Het staat nu ruim $ 1.000 lager.

De bull run van cryptocurrencies

Deze bullish trend van altcoins wordt ook ondersteund door de belangrijkste cryptocurrencies, zoals Ethereum en Bitcoin. Alle ogen zijn echter gericht op deze nieuwe cryptocurrencies. De redenen kunnen verschillende zijn:

1. Hun blockchain-technologie is efficiënter en up-to-date dan degene die aan Bitcoin ten grondslag ligt.

2. De brute stijging van de prijs van Bitcoin maakt het niet langer zo aantrekkelijk in de ogen van marktspeculanten, die op korte termijn op zoek zijn naar een hoog rendement op investeringen.

3. De lage prijs in vergelijking met andere cryptocurrencies stelt de belegger in staat om meerdere eenheden te bemachtigen door heel weinig geld te investeren.

Alles wijst erop dat we de tweede fase van een bullish cyclus ingaan, niet alleen voor altcoins, maar voor de cryptocurrency-markt in het algemeen.

Dat is om meerdere redenen een goed teken. Ten eerste is de prijsstijging in de belangrijkste cryptocurrencies een sterke aantrekkingskracht voor de rest, en dit zal, samen met de aanhoudende trend in altcoins, een exponentiële groei betekenen.

Misschien zal Cardano Ethereum nooit in prijs kunnen overtreffen, maar op middellange termijn is het niet vergezocht om een vergelijkbare evolutie te hebben als Ethereum.

Cryptocurrency