De beste racegames van 2021!

Een gedenkwaardige racetitel is gebouwd op vier pijlers: een bevredigend gevoel van snelheid; graphics die de autobeweging verkopen en een plezierige spelwereld bouwen; strakke controles; en uitstekende geluidseffecten en cruisende muziek. Het maakt niet uit of het genre arcade, sim of kart is; als een racegame die elementen beheerst, gaat het de annalen in als een van de groten. De vraag is, welke pc-games komen in aanmerking? Bovendien hoef je als je in een voertuig rijdt in de onderstaande racespellen niet eens een autoverzekering af te sluiten.

Dirty 5
De door Codemasters ontwikkelde Dirt 5 gaat terug naar de jaren negentig, een tijd waarin Colin McRae Rally en Sega Rally Championship de 'extreme' racegames naar een hoger niveau brachten. Net als die games houdt Dirt 5 zich niet bezig met realisme of diepgaande aanpassingsopties; in plaats daarvan wil de rallyracer dat je je een weg baant naar de overwinning op kronkelende, met modder bedekte circuits. Hoewel Dirt 5 niet helemaal origineel is, slaagt het erin om een luide, kleurrijke race-ervaring te leveren voor mensen die op zoek zijn naar een pc-game boordevol high-speed escapisme.

Burnout Paradise Remastered
Burnout Paradise, oorspronkelijk uitgebracht in 2008 voor pc, PlayStation 3 en Xbox 360, is een van de beste games van Criterion, dus het is alleen maar logisch dat Burnout Paradise Remastered nog beter is. Naast enkele welkome grafische verbeteringen, kunnen pc-spelers het voorheen console-only Big Surf Island en al zijn potentieel voor stunts en ravage ervaren. De kaart van Paradise City is ook net zo leuk als altijd, of je nu gewoon rondrijdt of de vele beschikbare evenementen voltooit. Hoewel enkele van de pijnpunten van de originele game blijven bestaan, is Burnout Paradise Remastered alsnog vele malen beter.

Hotshot Racing
Hotshot Racing repliceert racewedstrijden in arcade-stijl uit de jaren negentig, met zijn pick-up-and-play-besturingsschema en hoekige visuele esthetiek met weinig polygoon. In veel opzichten vat de titel, ontwikkeld door Lucky Mountain Games, de retro-racevibe vast. Voor een groot gedeelte tenminste. Hoewel het felgekleurde Hotshot Racing eruitziet als een game uit het Outrun-tijdperk, mist het het spannende leveldesign dat veel retroracers zo gedenkwaardig maakt. Dat wil niet zeggen dat je geen goede tijd hebt wanneer je speelt Hotshot Racing, dat zul je zeker hebben! Liefhebbers van drift zullen dol zijn op de op powersliding gerichte gameplay.

Forza Horizon 4
In 2018 verscheen Forza Horizon 4 slechts twee jaar na zijn uitstekende voorganger op pc, waardoor sommige mensen twijfelden aan de noodzaak van de serie om de twee jaar. Toch prees Developer Playground Games dat de nieuwe functies van de racer in de open wereld de aankoop de moeite waard zouden maken. Het bedrijf had 100 procent gelijk, net zoals je gelijk hebt wanneer je een goedkope autoverzekering afsluit in plaats van een duur exemplaar. Met Forza Horizon 4 wordt de spannende race- en muziekfestivalformule uitgebreid met nieuwe voertuigen, frisse en verslavende solo- en multiplayer-modi en seizoenseffecten. De veranderende weerpatronen zijn gemakkelijk het beste aspect van het spel, omdat ze de manier waarop je het rijden benadert veranderen.

Controller