Waterpolosters beginnen WK met nipte zege tegen Europees Kampioen Spanje

H.Vviv

De Nederlandse waterpolosters zijn goed begonnen aan het WK waterpolo. In het Japanse Fukuoka begon de Nederlandse ploeg met een overwinning tegen Europees kampioen Spanje: 7-6.

Bij rust keek Oranje tegen een 2-3 achterstand aan en in het begin van de derde periode liep Spanje uit naar een voorsprong van twee goals, maar nog in dezelfde periode herstelde Nederland zich goed. Eerst maakte Sabrina van der Sloot de aansluitingstreffer, waarna vlak voor het einde van de derde periode Simone van de Kraats de gelijkmaker maakte.

In de laatste periode nam Oranje de overhand tegen de Spaanse waterpolosters. Brigitte Sleeking zorgde met twee doelpunten in de laatste deel van de wedstrijd voor het verschil. Alleen vanuit een penalty wist Spanje nog te scoren, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Door de overwinning lijkt Nederland al bijna zeker van de eerste plaats in de groepsfase wat recht geeft op een directe plek in de kwartfinales op het WK. Oranje speelt nog wel tegen Kazakhstan en Israël, maar moet dat naar verwachting makkelijk winnen.