Schelling slaat dubbelslag in Ronde van het Baskenland

H.Vviv

Ide Schelling heeft zijn eerste zege van het jaar te pakken. In de tweede etappe van de Ronde van het Baskenland was de 25-jarige Nederlandse in een technische finale de snelste. Naast de zege neemt Schelling ook de leiderstrui over van Ethan Hayter.

Op de tweede dag van de Ronde van het Baskenland moest er wat geklommen worden. Niet super lastig, maar met een afdaling in de laatste vier kilometer was het vooral een technische finale. Aan het begin van de etappe kregen zes renners de ruimte van het peloton.

Nooit zou het zestal in aanmerking komen voor de dagzege. Op veertig kilometer van het einde toonde Mikel Landa zich eens. Na eerst een versnelling van Richard Carapaz trok Landa eens stevig door. De Bask had direct een mooie voorsprong en reed naar de vroege vluchters toe. Onderweg pakte de Baskische renner drie bonificatieseconden, maar vlak aan de voet van de laatste klim werd Landa weer ingerekend. De slotklim was niet lastig genoeg om verschil te maken en gingen we met een grote groep de afdaling in.

Daarin probeerde Alex Aranburu het verschil te maken, maar uiteindelijk bleef toch nog een grote groep aanhaken, waarna Ide Schelling in de laatste kilometer een sterke indruk maakte. In de laatste 500 meter nam hij de kop en gaf die niet meer af en boekte zijn eerste seizoenszege van het jaar. Daarnaast is hij ook de nieuwe leider in de Ronde van het Baskenland.

Results powered by FirstCycling.com