Eerste MotoGP-zege voor Bezzecchi en team Rossi in nat Argentinië

heywoodu

In het natte Argentinië is zondagavond op het Autódromo Termas de Rio Hondo de Grand Prix van Argentinië in de MotoGP verreden. Op het natte circuit viel een stukje MotoGP-geschiedenis te noteren, want we kregen een nieuwe winnaar in de koningsklasse van de motorsport.

De startopstelling was hetzelfde als voor de sprintrace, maar Alex Marquez had nu ook voor het eerst écht poleposition in een Grand Prix, met Marco Bezzecchi en Francesco Bagnaia naast hem op de eerste rij. Franco Morbidelli, Maverick Viñales en Johann Zarco volgden, voor Luca Marini, Jorge Martin en Aleix Espargaro.

Bezzecchi pakte met een goede start de leiding, voor Marquez en Bagnaia, terwijl Binder na zijn zegetocht van zaterdag nu in ronde één op het asfalt lag. Bezzecchi reed ondertussen beetje bij beetje weg van Marquez, die Bagnaia en Morbidelli nog achter zich aan had - Fabio DiGiannantonio en Alex Rins voerden de rest aan.

Met een ronde of tien te gaan schoof Bagnaia voorbij Marquez naar plek twee, maar dat feestje was van korte duur: de regerend wereldkampioen schoof even later over het voorwiel onderuit. Zo had Marquez weer even ademruimte op plek twee, hoewel Morbidelli er niet ver achter zat.

Morbidelli kreeg het in de slotfase erg lastig: hij haakte af bij Marquez en werd van plek drie verdrongen door een lekker op stoom gekomen Zarco. De Fransman zette zijn Ducati ook nog binnendoor bij de één jaar oudere versie van Marquez, maar op Bezzecchi stond geen maat: hij pakte zijn eerste zege én de allereerste zege van het VR46-team van Valentino Rossi, alsmede de leiding in het WK, voor Zarco en Marquez.