Uitslag Fortuna Sittard - FC Groningen

H.Vviv

FC Groningen ziet directe degradatie steeds dichterbij komen. In de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard werd er met 3-1 verloren, waardoor het verschil naar de nummer zestien inmiddels is opgelopen naar zeven punten.

Fortuna Sittard kende een droomstart in het thuisduel tegen FC Groningen. Na drie minuten kwamen de Limburgers al op voorsprong via Iñigo Córdoba. Na de 1-0 mocht Groningen de bal hebben, maar kon daarvan uit niet veel creëren en alleen Elvis Manu kreeg een mogelijkheid. Vlak voor rust verdubbelde Córdoba de score door uit een rebound te scoren.

In de tweede helft werd Groningen wel gevaarlijker en kreeg meerdere kansen. Zo was er een goede kopkans van Florian Krüger, eindigde een schot van Isak Määttä op de paal. Een kwartier voor tijd maakte Ricardo Pepi toch de aansluitingstreffer uit een counter, maar verder kwamen de Groningers niet. In blessuretijd besliste Paul Gladon de wedstrijd door de 3-1 te maken.

Door de nederlaag ziet FC Groningen het verschil naar plaats veertien, vijftien en zestien oplopen naar zeven punten met nog zeven wedstrijd te gaan in de eredivisie.