Suzuki wint knotsgekke Moto3-race in Argentijnse regen

heywoodu

Op het Autódromo Termas de Rio Hondo hebben de jongelingen in de Moto3 zondag de Grand Prix van Argentinië verreden. Dat gebeurde onder regenachtige omstandigheden, anders dan tijdens de kwalificatie, waardoor het voor veel coureurs flink aanpassen was.

Op de voorste startrij van de natte grid stonden Ayumu Sasaki, Deniz Öncü en Diogo Moreira, met achter hen Ivan Ortola, Jaume Masia, Tatsuki Suzuki, David Alonso, Scott Ogden en Andrea Migno - Collin Veijer vertrok vanaf de zeventiende plek. Moreira kende een goede start en nam de leiding, Öncü en Ortola volgden en Sasaki zakte wat weg.

Öncü nam al snel de leiding over, maar de Turk deed vervolgens wat hij helaas wel vaker doet: op een dergelijk moment onderuit gaan. Suzuki nam de leiding over en sloeg een mooi gaatje, terwijl vooral David Almansa vanaf de 25e startplek bijzonder sterk naar de voorkant van de achtervolgende groep reed.

Almansa handhaafde zich goed in de strijd om de tweede plek, waar hij duelleerde met Sasaki, Masia en teamgenoot Xavi Artigas - Ortola ging ondertussen onderuit. Sasaki ging lekker in die strijd om plek twee, sloeg een klein gaatje...en ging vervolgens op nare wijze onderuit, uitgerekend als misschien wel de meest ervaren coureur in de hele groep.

De volgende die zich wat los wist te rijden uit de grote groep was Masia, maar ook hij stuiterde het grind in vanaf plek twee. Artigas nam zo de leiding over in de groep, David Muñoz en Almansa volgden. Ook dat ging niet goed, want krap een ronde later schoven Artigas én Muñoz onafhankelijk van elkaar in een langzame bocht onderuit.

Moreira profiteerde van al het gebeuren door zich naar plek twee te rijden, waar Almansa nog altijd goed voorin zat, strijdend met Migno, Daniel Holgado, Ogden en Riccardo Rossi. In de laatste ronde deed Ogden een drieste poging om Almansa in te halen, wat resulteerde in een beuk voor de jonge Spanjaard, die niet overeind kon blijven en zo toch geen droomdebuut kende als vervanger van de geblesseerde Joel Kelso.

Suzuki reed ondertussen volstrekt onbedreigd naar de winst, waarna Moreira de strijd om de tweede plek won. Migno completeerde het podium, voor Ogden en Holgado - Rossi crashte in de slotfase nog. Veijer kwam er helaas niet aan te pas en werd uiteindelijk 22e.