Verstappen domineert derde vrije training in Saoedi-Arabië

Peterselieman

Max Verstappen heeft veruit de snelste tijd gereden in de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Nederlandse Formule 1-coureur klokte op het circuit van Jeddah een tijd van 1.28,485 waarmee hij maar liefst zes tienden sneller was dan Red Bull-teamgenoot Sergio Perez. Fernando Alonso was met de Aston Martin best of the rest met bijna een seconde achterstand.

Nyck de Vries kwam tijdens de derde sessie helemaal niet in actie omdat de Hondamotor van de AlphaTauri-coureur problemen gaf en gewisseld moest worden. Het duurde even voordat de andere coureurs het asfalt op kwamen. Toen dat wel het geval was nestelde Verstappen zich op de harde banden meteen tussen de voorsten die allemaal op zacht reden.

In de tweede run verbeterde Verstappen zich constant en was de enige die onder de grens van de 1.29 minuten bleef, met teamgenoot Perez er vlak boven. Ferrari was druk bezig met de auto's in orde krijgen en pas in de slotfase reden de rode bolides een snel rondje, maar verder dan de plekken zes en tien kwamen Charles Leclerc en Carlos Sainz niet.