Schietpartij Zwijndrecht; 30.000 euro beloning voor de gouden tip

Jippie

Een 66-jarige inwoonster van Dordrecht is zaterdag 21 januari overleden na een schietpartij bij winkelcentrum Walburg aan het Hof van Holland in Zwijndrecht. Een 38-jarige vrouw uit Rotterdam raakte zwaargewond en is met een spoedtransport overgebracht naar het ziekenhuis. Het betreft een moeder en dochter. De dader wist weg te komen. Vermoed wordt dat de toedracht moet worden gezocht in de relationele sfeer.

Het is van groot belang dat de politie de verdachte van de schietpartij, Minh Nghia Vuong, aanhoudt en daarom looft het Openbaar Ministerie 30.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de vindplaats en aanhouding van Vuong. Vuong wordt verdacht van moord en een poging moord.

Het vermoeden bestaat dat Minh contact probeert te zoeken met mensen in zijn netwerk om zo te voorzien in zaken als onderdak, eten en middelen om uit het zicht van de politie te blijven. De politie doet een beroep op deze mensen om zich bij de politie te melden. Dit kan ook volledig anoniem. 

Grijze Skoda aangetroffen
Mede dankzij tips van oplettende burgers heeft de politie de grijze Skoda Octavia teruggevonden op de Kuinder in Rotterdam Zevenkamp. De recherche onderzoekt hoe lang de auto hier al staat. Burgers kunnen hen hierbij helpen.