Pentagon: 'steeds meer UFO meldingen'

Jippie

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft sinds maart 2021 366 nieuwe meldingen van UFO's of 'niet-geïdentificeerde luchtverschijnselen' ontvangen, en ongeveer de helft daarvan lijken ballonnen of drones te zijn, aldus het bureau van de directeur van de nationale inlichtingendienst. 

Het Pentagon heeft geen verklaring voor diverse waarnemingen van ongeïdentificeerde vliegende objecten, oftewel UFO's. Dit werd aangekondigd door het Amerikaanse ministerie van Defensie. Sommige van de 'ongeïdentificeerde verschijningen in de lucht' hadden 'ongewone vluchtkenmerken of prestatievermogen' en moesten verder worden geanalyseerd. Er zijn 171 nieuwe waarnemingen beoordeeld. 

Het Pentagon-rapport omschreef ook 200 meldingen van luchtverschijnselen die als 'normaal' werden beoordeeld. Deze kunnen worden toegeschreven aan gewone objecten in de lucht - zoals drones, vogels, ballonnen en afval zoals plastic zakken. De meldingen van onverklaarbare verschijningen in de lucht zijn echter toegenomen, zeggen ze. Het is mogelijk dat sommige waarnemingen te wijten zijn aan onregelmatigheden in de sensoren of defecten in de apparatuur.

Een 'classified' versie van het rapport is aan het congres voorgelegd, dit is wettelijk verplicht.

In het openbare rapport werd vermeld dat meerdere factoren van invloed zijn op de waarneming van een niet-geïdentificeerd luchtfenomeen, of UAP, "zoals weer, verlichting, atmosferische effecten of de nauwkeurige interpretatie van sensorgegevens."

Het merendeel van de nieuwe waarnemingen is afkomstig van piloten en operators van de marine en de luchtmacht, aldus het rapport, eraan toevoegend dat de nieuwe rapporten het totale aantal UFO-gevallen op 510 brengen.

Afgelopen zomer presenteerden de Amerikaanse inlichtingendiensten voor het eerst een rapport over UFO's. Toen werden er 140 onverklaarbare verschijnselen genoemd. Het Pentagon heeft in december nog benadrukt dat er geen bewijs van buitenaards leven is gevonden.