FOK! Wat een weer: stormachtig langs de kust

_UserName_ (Ferdy)

winterbanner

Goede morgen!

Het waait flink, zo is te horen rondom huize Ferdy. Een windkracht 6 raast langs het huis heen en de nodige neerslag komt daar ook bij kijken, 6.2 mm sinds de dag begon on 00:00u. Aan de kust gaat het er wat harder aan toe en geldt dan ook code geel wegens windstoten tot 90 km/u. Dit geldt voor de provincies Friesland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. Ook in de nacht naar vrijdag geldt hier code geel.

En verder vandaag dan? Een neerslaggebied trekt weg naar het oosten, vanmiddag is zelfs de zon even te zien in het noorden en midden van het land. De wind blijft met windkracht 7 tot 8 aan de kust wel beoorlijk aanwezig. Het wordt zo'n 11 graden. In het zuiden kan nog wat regen vallen. 

Vanavond neemt de bewolking weer toe en breidt de regen vanuit het zuiden uit. Dan de vooruitzichten: volgende week is het wat kouder met zo'n 5 graden overdag, er zit ee enkele droge dag tussen. De winter zien we deze maand voorlopig niet. Tot morgen!

 Zonsopkomst tussen de bewolking (Foto: _UserName_)
Zonsopkomst tussen de bewolking (Foto: _UserName_)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!