FOK! Wat een weer: heel veel neerslag

_UserName_ (Ferdy)

winterbanner

Goede morgen!

Er gebeurt het een en ander in de atmosfeer, momenteel zijn er in het oosten des lands nog wat buien te vinden, deze trekken weg naar het oosten. Dan is het even droog maar niet voor lang. Tot aan 20 januari kunen we 50 tot 100 mm regen verwachten terwijl er al een maandhoeveelheid neerslag is gevallen deze maand. Daar komt dus nog flink wat bij. Ook in omringende landen regent het veel, dat water komt via de rivieren onze kant op. Zo erg als vorig jaar zal het niet worden, toen waren er ook flinke stormen waaronder een die Limburg deels deed onderlopen.

Vanmiddag komt er dan een nieuw regengebied het land binnen bij zo'n 6 graden. De wind trekt wat aan naar matig tot vrij krachtig. Later wordt het geleidelijk droog en loopt de temperatuur op tot 10 graden.  De nacht naar woensdag verloopt tevens nat: eerst motregen, later gaat het harder regenen bij een minimumtemperatuur van 8 graden. De wind wordt sterker naar vrij krachtig, aan de kust windkracht 7. Voor woensdagavond is code geel afgegeven voor heel Nederland, vanwege onweer en mogelijke hagelbuien. De rest, dat lees je dan! Tot morgen!

 

Het langjarig gemiddelde is 68 mm in januari, dit zal komende dagen overal wel gehaald kunnen worden (Foto: KNMI)
Het langjarig gemiddelde is 68 mm in januari, dit zal komende dagen overal wel gehaald kunnen worden
(Foto: KNMI)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!