FOK! Wat een weer: horizontaal vuurwerk

_UserName_ (Ferdy)

winterbanner

De laatste goede morgen van het jaar!

We eindigen het jaar met een code geel in de noordelijke provincies. In Noord Holland komen windstoten rond 75 km/u voor vanaf 13:00 tot 23:00. In Friesland geldt code geel van 15:00 tot 23:00, daar zijn de wintoten tussen de 80 en 90 km/u. Ook op de wadden gaat het er flink aan toe met windstoten van circa 90 km/u tussen 16:00 en 00:00. Let extra op bij buitenactiviteiten en het afsteken van vuurwerk.

Verder beginnen we met regen. Veel regen. In de Achterhoek is al meer dan 15 mm gevallen sinds 00:00u, in Leiden staat de teller op 10 mm en Den Bosch meldt al meer dan 20 mm. Daar komt dus nog wat bij vandaag. De regen trekt vanmiddag weg naar het noordoosten, de wind is overal goed aanwezig met windkracht 5 tot 6, aan de kust 7 tot zelfs windkacht 8. Het wordt tussen de 13 graden in het noordoosten en de 17 graden in het uiterste zuiden. 

De jaarwisseling
Deze verloopt niet overal droog, de kop van Noord Holland en Friesland zijn de grootste pechvogels, ook de wadden houden het niet droog tijdens de jaarwisseling. Wel is het behoorlijk warm met temperaturen van 14 a 15 graden. De wind is ook aanwezig. Let dus goed af bij het afsteken van vuurwek of het ook daadwerkelijk omhoog gaat.

Ik wens jullie allemaal een mooie en veilige jaarwisseling toe, tot volgend jaar!

Hopelijk gaat het vuurwerk omhoog de lucht in, niet horizontaal (Foto: Pixabay)
Hopelijk gaat het vuurwerk omhoog de lucht in, niet horizontaal (Foto: Pixabay)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!