FOK! Wat een weer: code oranje in kustprovincies

_UserName_ (Ferdy)

winterbanner

Goede morgen!

Daar is ie weer, de code geel. Tot aan morgenochtend is er kans op gladheid in het hele land. Waarschijnlijk wordt deze dan nog even verlengd. Blijf dus goed opletten als je de weg gaat.

In Noord Holland is enige sneeuw gevallen, nog steeds is het bewolkt en kan er een (winterse) bui vallen. De wind is na een aantal dagen afwezigheid weer volop aanwezig met windkracht 6 aan de kust. Vanmiddag is de zon even te zien, in het noorden en westen nog altijd de kans op een (winterse) bui. De temperaturen lopen uiteen van het vriespunt in het zuidoosten tot 5 graden aan zee. Vanavond gaat de wind wat liggen en is er blijft het noordwesten pech hebben; vanaf de Noordzee blijven buitjes binnendrijven met (winterse) neerslag.

De nacht naar vrijdag wordt weer een koude, -7. Na het weekend zijn er warmere temperaturen. Maar eerst het weekend, en morgen, met een nieuw weerbericht.

Update 20:33

Het KNMI heeft voor vanavond code oranje afgekondigd in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe,  Noord Holland, Zuid Holland en Zeeland wegens verraderlijke gladheid. Dit als gevolg van regen dat op bevroren wegdelen neerkwam. Vannacht wordt het geleidelijk droog. 

 

De zon doet zijn best in de Westzaner Polder (Foto: PLY)
De zon doet zijn best in de Westzaner Polder (Foto: PLY)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!