FOK! Wat een weer: kou in aantocht

_UserName_ (Ferdy)

herfstbanner

Goedemorgen!

Het afgelopen etmaal is er veel regen gevallen, met name in Noord-Holland, daar viel tegen de 30 mm. Vanochtend regent het in het zuidwesten nog, ook in het oosten van het land blijft het niet geheel droog. Elders is het bewolkt. Ook vanmiddag gaan we de zon niet zien en regent het in het zuidwesten. De temperatuur ligt rond de 11 graden, in het noordoosten is de kou al merkbaar bij 3 graden bij een matige tot vrij krachtige wind. In het noorden komt de wind uit het oosten, wat de kou mee voert. Elders komt de wind uit het zuidwesten.

Vanavond lijkt er in het noordoosten (natte) sneeuw te gaan vallen waarna het opklaart en gaat vriezen. Ik denk dat het slechts bij wat prut blijft, maar koud gaat het wel worden voor het gevoel. De gevoelstemperatuur ligt zo'n 5 graden lager dan de werkelijke temperatuur en kan uitkomen tot -5 graden. 

In de nacht naar zaterdag vriest het licht op veel plaatsen, overdag zal de temperatuur rond het vriespunt ligen tot enkele graden boven nul maar wederom voor het gevoel kouder.

Tot morgen!

Nachtvorst in aantocht (Foto: ANP)
Nachtvorst in aantocht (Archieffoto)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!