Russische huurlingengroep Wagner verlaagt criteria, zieke gevangenen ook welkom

Jippie

Volgens de Britse geheime diensten heeft de Russische huurlingengroep Wagner haar toelatingseisen aanzienlijk versoepeld vanwege aanzienlijke verliezen aan het front.

"Het heeft in eerdere conflicten relatief hoge rekruteringsnormen gehandhaafd en veel van zijn huursoldaten hadden al eerder als professionele Russische soldaten gediend", zei het ministerie van Defensie in Londen.

Wagner-baas Yevgeny Prigozjin schreef in een online bericht dat Wagner nu ook zieke gevangenen zou rekruteren met ernstige aandoeningen zoals hepatitis C. "De acceptatie van gevangenen met ernstige medische aandoeningen onderstreept dat kwantiteit nu de prioriteit heeft boven ervaring of kwaliteit", zei het Britse ministerie.

Prigozhin besprak onlangs plannen om een 200 kilometer lange verdedigingspositie te bouwen, de 'Wagner-linie' genaamd, in het oosten van Oekraïne. "Deze onderneming zou veel mankracht vergen. Er is een reële mogelijkheid dat een deel van de uit de gevangenissen gerekruteerde gevangenen eerst zal worden ingezet om de verdediging op te bouwen", zei hij in Londen.