PSV naar volgende ronde EL na zege op Arsenal

Stefan (sportfreak)

PSV heeft in de Europa League een knappe zege geboekt op Arsenal. De koploper van de Premier League werd met 2-0 verslagen waardoor de Eindhovenaren nu ook zeker zijn van de volgende ronde.

Het was een wereld van verschil met de ontmoeting van vorige week in Londen, toen leed PSV een kansloze nederlaag, nu gaf het nauwelijks iets weg. Na twintig minuten leek de thuisploeg op voorsprong te komen dankzij Gakpo maar hij stond buitenspel. Ook een doelpunt van voor rust van Simons werd afgekeurd omdat even daarvoor El Ghazi buitenspel stond.

In de tweede helft speelde de ingevallen Luuk de Jong een hoofdrol. Hij gaf een mooie assist op Veerman die vervolgens echt de 1-0 scoorde. Nadat keeper Ramsdale in de fout ging bij een corner kopte De Jong nu zelf raak. Even later leek Gakpo er zelfs 3-0 van te maken, maar voor de derde keer deze avond ging er wegens buitenspel een streep door een PSV-goal.

Arsenal was nog dicht bij de aansluitingstreffer maar Benítez redde bekwaam op een inzet van Nketiah. Arsenal scoorde niet meer en doordat de nummer drie van de groep FK Bodø/Glimt met 2-1 verloor bij FC Zürich is PSV als nummer twee sowieso al verzekerd van de tussenronde van de Europa League. 

PSV

2 - 0

Arsenal

 57' Veerman
 63' L.de Jong
   
 
 Gele kaart: Mwene, Simons, (PSV), Tierney, Martinelli, Jesus, Xhaka, (Arsenal)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: nnb
Arbiter: Di Bello (Ita)
 
Opstelling:   Opstelling:
Benítez
Mwene
Ramalho
Branthwaite (Teze/81)
Max
Veerman (Til/81)
Sangaré
Gutiérrez
El Ghazi (L.de Jong/46)
Simons (Madue
  Ramsdale
Tomiyasu (White/74)
Holding (Jesus/64)
Saliba
Tierney (Gabriel/74)
Vieira
Sambi (Partey/56)
ödegaard (Saka/57)
Xhaka
Martinelli
Nketiah