FOK! Wat een weer: nog een mooie dag!

Stephan (Stephan5)

herfstbanner

Goeiedag!  


Hoe maakt u het? Het was een prima weertje vandaag. Uiteindelijk brak in het grootste deel van het land de zon door en beleefden we een grotendeels zonnige middag. Alleen in het noorden kwamen wat wolken vanaf zee aanwaaien. Met een graad of 17 was het prima te doen buiten.

De Primeurman moest echter naar de oogarts toe, dus hij zag tijdens zijn dagelijkse fietstochtje niet zo scherp. 

Vannacht ontstaat er zeker in het binnenland opnieuw dichte mist. Later in de nacht lijkt deze wat op te gaan trekken. Dit komt omdat de wind wat gaat toenemen en daarbij naar het oosten draait. Vriezen doet het met minima tussen de 5 en 8 graden niet.

Ook morgen hebben we een prima dag. Er is veel ruimte voor de zon, maar de maxima komen wel iets lager te liggen. We zullen het met 15 graden moeten doen. De oostelijke wind neemt daarbij nog wat verder toe en wordt meest matig van kracht, en dan hebben we het over 3 tot 4 Bft.

Na morgen is het weer een stuk grijzer buiten. Met name donderdagmiddag, vrijdagochtend en zondagmiddag kan er enige tijd regen vallen. De overige dagdelen lijken de komende dagen overwegend droog te blijven. Het wordt zelfs weer ietsje zachter met 16 tot 18 graden. Pas na het weekend gaat het kwik wat naar beneden toe.

Zware buien vallen er morgen in Portugal en delen van Spanje. Lokaal kan daar zeer veel regen vallen met kans op overlast. 

Buien gaan er ook vallen in het zuiden van Turkije en op Cyprus. Ook deze kunnen stevig zijn. Het afgelopen weekend zo zwaar getroffen Kreta houd het nog even droog, daar komen later in de week weer buien opzetten. 

Tot ziens beste eendjes!  

Zonsondergnag Maily (Foto: Maily)
De zonsondergang was gisteravond schitterend! Ook Maily zag een prachtig kleurenspectakel vanuit Brabant. (Foto: Maily) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!