FOK! Wat een weer: Onrustig, Fiona op komst

_UserName_ (Ferdy)

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Het weerbeeld voor vandaag is zo'n beetje hetzelfde als dat van gisteren. En ook de komende dagen zal dat niet veel veranderen. Een krachtig lagedrukgebied boven Scandinavië en een groot hogedrukgebied boven de Atlantische oceaan, zorgen bij ons in Nederland voor een noordelijke stroming. Hierdoor wordt, van oorsprong, koude lucht over een warme Noordzee naar ons toegebracht.

Deze lucht warmt hierdoor nog wel op, maar blijft de komende dagen steken bij een graad of 15 overdag. De nachten zijn nog wat frisser met temperaturen onder de 10 graden. Door het verschil in temperatuur van de nog warme zee en de koude bovenlucht ontstaan er 'winterse' buien. Het zal niet gaan sneeuwen, maar de buien zijn wel winters van karakter. Voor de liefhebbers van weerfoto's zal het zeker genieten zijn.

De vooruitzichten. Dit weer houden we nog de komende dagen. Het lagedrukgebied blijft boven Scandinavië en het hogedrukgebied vind het prima boven de oceaan. Pas maandag gaat de boel veranderen. Het lagedrukgebied vertrekt naar het oosten, waardoor het hier een stuk rustiger gaat worden. Kortom; de wind gaat liggen en het wordt droger. Wel neemt vanaf dan de kans op mist in de ochtend toe. Het lijkt erop dat dit hogedrukgebied de komende tijd ons weer gaat bepalen.

De rest van de wereld. Waar we de komende dagen meer van gaan horen is de tropische storm Fiona. Deze ligt nu nog boven de oceaan, maar zal later vandaag de maagdeneilanden passeren. Hierna zijn Puerto Rico en Hispaniola aan de beurt. Fiona kan voor veel overlast zorgen op deze eilanden.

De Oude Haven in Zaandam lag er schilderachtig bij  (Foto: DJMO)
De Oude Haven in Zaandam lag er schilderachtig bij (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!