Evenepoel grijpt eindzege in Vuelta; slotrit voor Molano

H.Vviv

Juan Sebastian Molano heeft de slotrit van de Ronde van Spanje gewonnen. In de massasprint was de Colombiaan van UAE team Emirates de snelste, voor Mads Pedersen en zijn ploeggenoot Pascal Ackermann. Remco Evenepoel is de eindwinnaar van de Vuelta.

De laatste etappe in de Vuelta was er een van nog geen honderd kilometer. Zoals zo vaak is de slotrit er een van de verschillende plichtplegingen en zo was het ook vandaag. In de etappe waren er verschillende aanvallen, maar uiteindelijk mochten de sprinters zich gaan opmaken voor de laatste sprint in de Vuelta en daarin was Juan Sebastián Molano de beste, voor Mads Pedersen en zijn ploeggenoot Pascal Ackermann. Mike Teunissen en Danny van Poppel zaten er in de massasprint ook goed bij en werden vierde en vijfde.

De eindzege in de Ronde van Spanje was voor Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is de de eerste Belgische eindwinnaar van een grote wielerronde sinds 1978, toen Johan De Muynck de Giro d'Italia op zijn naam schreef. Evenepoel nam in de eerste bergrit de leiderstrui over van Primoz Roglic en stond die niet meer af. Hij won met twee minuten verschil op Enric Mas en ook de piepjonge Juan Ayuso staat op het eindpodium.

De groenetrui voor de beste sprinter ging naar Pedersen en de blauwwitte bergtrui was voor Richard Carapaz. Beide renners wonnen drie ritten in de Vuelta.