Vuelta: Etappe 18 - Evenepoel vs Mas?

heywoodu

De zeventiende etappe van de Vuelta a España, de angel lijkt er nu wel echt uit te zijn. Een dag eerder ging Primoz Roglic onderuit, etappe zeventien vertrok vervolgens zonder de Sloveense uitdager van Remco Evenepoel. De Belg lijkt nu écht op weg naar de eindzege, Enric Mas moet zijn duivels gaan ontbinden om daar nog iets aan te veranderen.

We zijn vandaag weer in de regio Extremadura en vertrekken in Trujillo, alwaar men begint aan een 192 kilometer lange bergetappe. In het begin is het grotendeels heuvelachtig, de tweede helft kent steeds meer klimwerk. We beginnen met een klim van de tweede categorie en krijgen er dan twee van de eerste categorie, de tweede daarvan brengt ons naar de finish op de Alto de Piornal.

In de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier lezen we dat de slotklim niet al te bijzonder is: behoorlijk regelmatig en niet al te steil, weinig kans voor Mas om er echt iets te doen, zo lijkt het. Rond kwart over twaalf gaan we van start, Eurosport is er rond half drie bij en Sporza weer vijf kwartier later. De finish staat wederom tussen grofweg kwart over vijf en kwart voor zes geplaatst.

Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)
Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)

De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)
De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)