Heerlijke ontknoping GP van San Marino levert vierde zege op rij op voor Bagnaia

heywoodu

Op het circuit van Misano hebben de heren in de MotoGP zondag een heerlijke Grand Prix van San Marino verzorgd. Op het thuiscircuit van Ducati domineerde de Italiaanse fabrikant, maar spannend was het desalniettemin zeker.

Jack Miller vertrok voor het eerst sinds Argentinië 2018 van poleposition, naast Ducati-genoten Enea Bastianini en Marco Bezzecchi. De Aprilia van Maverick Viñales voerde rij twee aan, voor de Ducati's van Francesco Bagnaia en Johann Zarco, met Luca Marini (Ducati), WK-leider Fabio Quartararo (Yamaha) en Aleix Espargaro (Aprilia) op de derde rij.

Miller kende een goede start en werd gevolgd door Bastianini, die Bagnaia achter zich aan kreeg. In het middenveld ging het fout in bocht één: Zarco, Pol Espargaro en Michele Pirro gingen onderuit. Miller reed in ronde twee nog op kop en dat kon maar één ding betekenen, de Australiër kennende: hij stuiterde het grind in.

Bezzecchi schoof zo door naar de vierde plaats, maar ook hij ging onderuit. Bastianini was de nieuwe leider en bleef - nog altijd in ronde twee - maar nét overeind, terwijl Bagnaia en Viñales hem volgden. Bagnaia nam snel de leiding over, Marini en Aleix Espargaro reden achter Viñales mee op de vierde en vijfde plekken.

Na tien ronden had Bagnaia nog altijd de leiding in handen, maar Viñales, Bastianini en Marini hingen nog altijd in zijn kielzog - Quartararo begon in de buurt te komen en ook Espargaro was niet ver weg. Echt aansluiten lukte dan weer niet en met inmiddels nog acht ronden te gaan wist Bastianini zijn Ducati binnendoor bij Viñales te zetten.

Bastianini sloot snel aan bij Bagnaia en met twee ronden te gaan zat hij behoorlijk aan te dringen. Halverwege de slotronde verremde hij zich echter een klein beetje en daarmee leek een eventuele ultieme poging wel in het water te vallen. Daar dacht Bastianini anders over en met een ultieme poging bij het uitkomen van de laatste bocht kwam hij maar nét tekort.

Bagnaia pakte de winst, welgeteld 0,034 seconden voor Bastianini - de twee gaven elkaar gelijk na de finish een meer dan verdiende high five. Viñales completeerde het podium, voor Marini en Quartararo, die zo wel weer gewoon redelijk scoorde met het oog op het WK - Bagnaia staat daarin tweede op dertig punten, nadat hij als eerste Ducati-coureur ooit vier overwinningen op rij pakte.