Tennisster Swiatek stoomt door op US Open

heywoodu

Tennisster Iga Swiatek heeft zich wederom zonder noemenswaardige problemen een ronde verder gespeeld op de US Open. De Poolse nummer één van de wereld rekende met 6-3, 6-4 soepel af met de Amerikaanse Lauren Davis.

In de achtste finales neemt Swiatek het op tegen Jule Niemeier. De Duitse is bezig aan een lekker toernooi en verloor nog altijd geen enkele set: de Chinese tiener Zheng Qinwen werd met 6-4, 7-6 (5) aan de kant gezet.

De als zesde geplaatste Wit-Russische Aryna Sabalenka maakte op hardhandige wijze een einde aan de droom van de Franse qualifier Clara Burel: 6-0, 6-2. Sabalenka speelt hierna tegen de Amerikaanse Danielle Collins (19), die met Alizé Cornet ook een Française uitschakelde: 6-4, 7-6 (9).

Met Jessica Pegula (8) speelde ook de hoogst geplaatste Amerikaanse zich naar de laatste zestien, hoewel ze tegen de Chinese qualifier Yue Yuan even tijd nodig had om op gang te komen: 6-2, 6-7 (6), 6-0. Pegula's volgende tegenstander is de Tsjechische Petra Kvitova (21), die in een semi-thriller ietwat verrassend won van de Spaanse Garbiñe Muguruza (9): 5-7, 6-3, 7-6 (10).

Ook een andere Tsjechische was lekker bezig: Karolina Pliskova (22) begon stroef tegen Belinda Bencic (13), maar wist de Zwitserse met 5-7, 6-4, 6-3 te verrassen. Viktoria Azarenka (26) won tot slot soepeltjes van de Kroatische Petra Martic: 6-3, 6-0.