Middelkoop uitgeschakeld op US Open, Williams-zussen ook onderuit

heywoodu

Op de US Open is tennisser Matwé Middelkoop in de eerste ronde van het mannendubbelspel al uitgeschakeld. Samen met de Indiër Rohan Bopanna was de 38-jarige Nederlander als negende geplaatst in New York, maar de Italianen Lorenzo Sonego en Andrea Vavassori waren met 6-7 (2), 2-6 te sterk.

De Australische vrienden Thanasi Kokkinakis en Nick Kyrgios, die in de eerste ronde van het enkelspel nog tegenover elkaar stonden, kwamen wel een ronde verder: de nummers acht van de plaatsinglijst waren met 4-6, 6-3, 6-4 te sterk voor het Frans-Italiaanse duo Hugo Gaston en Lorenzo Musetti.

Serena en Venus Williams dubbelden in New York in 1999 al naar de toernooizege en herhaalden dat tien jaar later - twee van de veertien Grand Slam-titels die ze samen wonnen. Dit keer eindigde het echter in ronde één: de wildcardzussen werden met 6-7 (5), 4-6 aan de kant geschoven door het Tsjechische duo Lucie Hradecka/Linda Noskova.

Het was sowieso niet de beste Amerikaanse dubbelavond, want de nummers twee van de plaatsingslijst vlogen er ook uit: Coco Gauff en Jessica Pegula sneuvelden met 6-3, 5-7, 6-7 (5) tegen Leylah Fernandez (CAN) en Daria Saville (AUS).