Swiatek simpel door op US Open, Badosa onderuit

heywoodu

Tennisster Iga Swiatek heeft zich zonder noemenswaardige problemen geplaatst voor de derde ronde op de US Open. De Amerikaanse US Open-winnares van 2017, Sloane Stephens, kon het de Poolse nummer één van de wereld niet moeilijk maken: 6-3, 6-2.

Voor Paula Badosa eindigde het toernooi al na twee wedstrijden. De als vierde geplaatste Spaanse begon nog wel aardig tegen Petra Martic, maar na het winnen van de eerste set maakte ze geen schijn van kans meer tegen de Kroatische, die met 6-7 (5), 6-1, 6-2 de sterkste was.

Via een 2-6, 7-6 (8), 6-4 zege op de Estse veterane Kaia Kanepi plaatste de Wit-Russische Aryna Sabalenka (6) zich voor de derde ronde, terwijl de Amerikaanse hoop Jessica Pegula (8) de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich met twee keer 6-4 opzij schoof.

Garbiñe Muguruza (9) uit Spanje maakte met 6-0, 6-4 hardhandig een einde aan de droom van de 17-jarige Tsjechische Grand Slam-debutante Linda Fruhvirtova, terwijl de Zwitserse Belinda Bencic (13) met een 3-6, 7-5, 6-2 zege Sorana Cirstea terug naar Roemenië stuurde.