Verschoor 4e in F2-hoofdrace op Spa, Doohan overtuigt met winst

heywoodu

De jongelingen in de Formule 2 hebben zondagochtend hun hoofdrace op het circuit van Spa-Francorchamps afgewerkt. De bandenkeuzes speelden weer een flinke rol, met name de keuze omtrent de volgorde waarop de verplichte compounds gebruikt werden.

Kampioenschapsleider Felipe Drugovich had de poleposition te pakken en had landgenoot Enzo Fittipaldi naast zich staan, voor Logan Sargeant, Jack Doohan, David Beckmann, Liam Lawson, Richard Verschoor en Theo Pourchaire, de enige echte uitdager van Drugovich.

Drugovich kende een prima openingsronde, Doohan en Beckmann gingen voorbij Fittipaldi en ook Lawson, Verschoor én Pourchaire reden allemaal langs Sargeant. Voor Pourchaire was het echter snel klaar: in de derde ronde had hij ineens geen power meer.

Lawson nam in een stevig duel Fittipaldi te grazen en met de DRS ging Verschoor er op Kemmel ook simpel langs naar plek vijf. Na zeven ronden kwamen Fittipaldi en Sargeant als eerste van de voorste mannen nieuwe banden halen, ook onder meer Marcus Armstrong kwam naar binnen.

Lawson kwam een rondje later binnen voor een stop die moeizaam verliep, Doohan en Beckmann kwamen nog een ronde later. Drugovich wachtte nog heel iets langer en verloor zo de leiding aan Doohan, terwijl Lawson en Fittipaldi flink duelleerden.

Verschoor was juist op de hardere banden gestart en reed op plek één dus langer door, maar met tien ronden te gaan kwam ook hij zijn stop maken. Verschoor kwam op de negende plek de baan weer op, maar had wel een ruim bandenvoordeel ten opzichte van de mannen voor hem.

De Nederlander reed soepel langs Armstrong en ook Hauger was kansloos. Via de slipstream en simpel uitremmen kwam Verschoor makkelijk langs Beckmann, een paar bochten later verschalkte hij Sargeant met twee vingers in zijn neus bij Les Combes.

Een ronde later had Fittipaldi net zo weinig kans en dus reed Verschoor op plek vier, waarna de eerste echte uitdaging begon: bijna acht seconden was de achterstand op Lawson. Dat bleek wat teveel en dus werd hij keurig vierde; Doohan pakte de winst, voor Drugovich en Lawson.