Vuelta: Etappe 7 - Overleven sprinters de lange klim?

heywoodu

De zesde etappe van de Vuelta a España maakte wat dingen voorzichtig duidelijk: Remco Evenepoel is in topvorm, Primoz Roglic is dat niet. Jay Vine boekte met afstand de mooiste overwinning uit zijn loopbaan, hoewel we er door de mist niet heel veel van zagen.

Vandaag de zevende etappe, een rit die ons over 190 kilometer van Camargo naar Cistierna voert. Het is vrij simpel om een breed beeld te geven: na een wat heuvelachtig begin trekken we naar de Puerto de San Glorio, een bijzonder lange klim. Er moet een goede 25 kilometer geklommen worden, met best wat pittige stukken erin.

Na de klim is het dalen en dan grotendeels 'vlak' richting de finish. De vraag lijkt dus te zijn welke mannen met rappe benen goed over de berg heen komen, of wellicht zien we een groep aanvallers.

Rellende_Rotscholier heeft elke meter hier in elk geval weer uitgebreid voorbeschouwd, we starten even na het middaguur en ook nu staat de finish tussen kwart over vijf en kwart voor zes gepland. Eurosport is er weer om half drie bij, Sporza vijf kwartier later, maar dan is de klim al geweest - Eurosport it is, dus.

Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)
Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)

De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)
De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)