Caljouw weet favoriet Axelsen niet te verrassen op WK badminton

H.Vviv

Mark Caljouw heeft op het WK badminton niet kunnen verrassen tegen Viktor Axelsen. In de eerste game tegen Viktor Axelsen maakte de 27-jarige badmintonner een goede indruk tegen de nummer één van de wereld, waarna ook de tweede game verloren ging en het WK erop zit voor Caljouw: 19-21, 10-21.

Caljouw had zich eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde door in de eerste ronde makkelijk te winnen van Jia Heng Jason Teh. Ook in de tweede ronde van het WK maakte de 27-jarige Nederlander een prima indruk tegen olympisch kampioen Axelsen.

In de eerste game van de wedstrijd had Caljouw om de winst te pakken. Tegen de nummer één van de wereld had de 27-jarige badmintonner een voorsprong van 19-16 op Axelsen, mede door de nodige fouten bij de Deen. Nadat Caljouw een shuttle net verkeerd had ingeschat kwam Axelsen op dreef en won de eerste game alsnog met 19-21.

In game twee was het verzet van Caljouw gebroken en was er weinig in te brengen tegen Axelsen. De nummer één van de wereld en olympisch kampioen kwam geen enkel moment meer in de problemen en won game twee met 10-21 en boekte daarmee zijn 32ste zege op rij.