Verdachte op trekker aangehouden voor dumpen afval op A18

Jippie

De politie heeft donderdagavond 28 juli een 42-jarige verdachte uit de gemeente Oost-Gelre aangehouden voor het dumpen van afval op de A18.

Omstreeks 22.15 uur werd een groep van zo’n 30 trekkers waargenomen op de N18, rijdend in de richting van de A18. Ter plaatse troffen agenten aan het begin van de A18, ter hoogte van Westendorp, een blokkade aan, waarbij afval gedumpt was. De verdachte werd op heterdaad betrapt bij het dumpen van afval op die locatie. Daarop is de verdachte op heterdaad aangehouden. De recherche onderzoekt de zaak. De verdachte zit nog vast.

Het bewust in brand steken van strobalen, het dumpen van afval waaronder ook asbesthoudende materialen en het uitrijden van mest veroorzaken schade en onveilige (verkeers)situaties. De politie onderzoekt wie hiervoor verantwoordelijk zijn.

Demonstreren is een grondrecht en zolang het binnen de grenzen van de wet blijft, is veel mogelijk. Gemeenten, provincies en kabinet zijn ook hierover in gesprek met boeren. Maar acties zoals de afgelopen dagen brengen de verkeersveiligheid ernstig in gevaar en kunnen leiden tot levensgevaarlijke situaties voor weggebruikers. Het kan ongelukken en brand veroorzaken en dat laatste kan vooral met deze droogte vergaande gevolgen hebben, ook belemmert het de hulpdiensten bij het uitvoeren van hun taak.