FOK! Wat een weer: Heet, heter, heetst!

Jippie

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Hi allemaal  

Gister werd de hoogste temperatuur gemeten in het Zeeuwse Westdorpe, vlak bij de Belgische grens. Daar steeg het kwik tot 35,4 graden, meldt Weerplaza. Ook in veel andere delen van het land steeg het kwik ruim voorbij de 30 graden.

Vandaag kan het kwik lokaal stijgen tot de 40 graden. Daarmee bestaat de kans dat het hitterecord van 40,7 graden uit 2019 gaat sneuvelen. In dat jaar waren de enige twee dagen ooit waarop meer dan 40 graden werd gemeten, namelijk op 25 en 26 juli.

Vanwege deze hitte geldt dinsdagochtend tot in de loop van dinsdagavond in het midden en zuiden van ons land code oranje voor zeer hoge temperaturen.

De vooruitzichten voor het komende etmaal:

Vanochtend is het zonnig. Er is weinig wind, aan de kust staat een matige zuidoostenwind.

Vanmiddag is het zonnig. De middagtemperaturen lopen uiteen van 31°C op de Wadden tot lokaal 39°C in het zuiden. Er staat een matige zuidoostenwind.

Vanavond is er weinig bewolking. Het blijft nog lang warm met in het midden temperaturen van 25°C tot 30°C, in het zuiden van 30°C tot 35°C. Er staat een matige zuidoostenwind.

Het RIVM heeft tevens een smogalarm afgekondigd voor heel Nederland. Deze geldt tot woensdag, dan geldt er een smog waarschuwing.

Prachtige zonsondergang in Den Bosch (Foto:DJMO)
Prachtige zonsondergang in Den Bosch (Foto:DJMO)

Code geel / oranje voor dinsdag 19 juli 22 (Afbeelding:KNMI)
Code geel / oranje voor dinsdag 19 juli 22 (Afbeelding:KNMI)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!