Meerdere gewonden bij steekincident Dordrecht

Monique Verlind (DJMO)

Bij een steekincident in een woning aan de Seringenstraat in Dordrecht zijn vrijdagnacht 15 juli drie jonge kinderen van onder de tien jaar en een 53-jarige man gewond geraakt. Een 39-jarige vrouw is aangehouden als verdachte. De recherche onderzoekt de zaak.

In de nacht van 15 juli kreeg de politie rond 01.20 uur een melding van een steekinicdent aan de Seringenstraat in Dordrecht. Bij het incident zouden meerdere gewonden zijn, waaronder drie jonge kinderen. Agenten die ter plaatse kwamen troffen inderdaad drie jonge, gewonde kinderen en een gewonde volwassen man aan. Direct is aan hen eerste hulp verleend. Er kwamen meerdere ambulances en een mobiel medisch team ter plaatse. De slachtoffers zijn met spoedtransporten naar het ziekenhuis vervoerd. Een 39-jarige vrouw die ook in de woning aanwezig was, is aangehouden als verdachte.

Onderzoek
Na het verlenen van de eerste hulp is de recherche gestart met het opsporingsonderzoek. Daarbij krijgen ze onder meer ondersteuning van de forensische opsporing die het sporenonderzoek in en om de woning zal gaan doen. Het opsporingsonderzoek is erop gericht om te achterhalen wat zich exact in de woning heeft afgespeeld en wie welke rol daarin heeft gehad. Over de toedracht van het steekincident is nu nog niets te zeggen. De verwachting is dat het onderzoek in en rondom de woning nog enkele uren kan gaan duren. Het incident vond midden in een woonwijk plaats. Voor buurtbewoners die hier over willen praten is slachtofferhulp beschikbaar.