Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 28

Peter Breuls

Afkoelen in de bioscoop? Yes please! Ook deze week vertonen de bioscopen en filmtheaters weer nieuwe titels; er zitten geen grote aandachtstrekkers tussen, des te meer ruimte is er voor films die je anders misschien niet eens was gaan zien.

Mass

Psychologisch geraffineerd, beklemmend drama waarin de ouders van een high school shooter tegenover de ouders van een van zijn slachtoffers komen te staan. Wat bracht de jongen tot zijn daad? Kunnen ze elkaar werkelijk begrijpen en is vergiffenis mogelijk? Fran Kranz bouwt zijn beklemmende debuut in een rustig tempo op naar een psychologisch geraffineerd Kammerspiel over de verschillende manieren waarop we omgaan met rouw en verlies. Mass is een intens drama gedragen door vier briljante acteurs: Ann Dowd, Martha Plimpton, Jason Isaacs en Reed Birney.

The Innocents

Vier kinderen raken tijdens de zomervakantie bevriend en ontdekken dat ze paranormale krachten hebben. Tijdens het verkennen van hun nieuwe gaven, buiten het zicht van alle volwassenen, neemt hun onschuldige spel een duistere wending en beginnen er vreemde dingen te gebeuren.

Fire of Love

Fire of Love vertelt het explosieve liefdesverhaal van Franse vulkanologen Katia en Maurice Krafft, die evenveel van elkaar houden als van de vulkanen die ze samen bestuderen. Een romantische, maar ook tragische ontdekkingstocht via spectaculaire en nooit eerder gemaakte beelden van adembenemende vulkaangebieden. Regisseur Sara Dosa maakte eerder de documentaire The Sheer and The Unseen, over de mythologie van IJslandse vulkaanlandschappen, en waagt zich met Fire of Love aan het noodlottig liefdesverhaal van twee vulkanologen.

107 Mothers

Lesya zit voor de moord op haar man een gevangenisstraf van zeven jaar uit in de Odessa-vrouwengevangenis in Oekraïne. Als haar zoon Kolya daar geboren wordt, mag hij tot zijn derde verjaardag bij de andere kleine kinderen in de gevangenis blijven. Samen leiden ze naar omstandigheden een rustig en gemoedelijk leven. Maar als de derde verjaardag van Kolya nadert en er nog geen opvang voor hem is gevonden, neemt de paniek bij Lesya toe. Bewaakster Iryna spoort haar aan contact te zoeken met haar moeder en zus, zodat zij voor hem kunnen zorgen en hij niet in een opvanghuis terecht komt. Het is het enige sprankje hoop dat ze heeft, terwijl het afscheid aanstaande is. Geïnspireerd op de waargebeurde verhalen van 107 echte moeders in de Odessa-gevangenis.

Las consecuencias

De veertigjarige Fabiola reist naar een klein eiland om haar moeder te bezoeken. Haar intuïtie zegt haar dat niets is zoals het lijkt en dat de geheimen die haar omringen te maken zouden kunnen hebben met een gebeurtenis uit het verleden, die haar leven voor altijd veranderde.

Piccolo Corpo

Italië, 1900. Agata besluit in haar eentje een reis te maken door het ruige Italië op zoek naar verlossing voor haar dochter. Een missie niet geheel zonder gevaren als jonge vrouw in die tijd. Onderweg vindt ze hulp van de rondtrekkende Lynx en samen trotseren ze de elementen, vooroordelen en het betoverende maar intimiderende Italiaanse landschap op zoek naar een wonder voor haar kindje De cinematografie en het idyllische landschap zijn toneel voor dit mythische sprookje over moederschap, onverwachte vriendschap en de kracht van een vrouw. Laura Samani laat zien met dit prijswinnende debuut op het Film Festival van Cannes, dat ze een talent is om in de gaten te houden.