Nadal en Tsitsipas verder op Wimbledon, Auger-Aliassime onderuit

heywoodu

Tennisser Rafael Nadal heeft zich zoals verwacht geplaatst voor de tweede ronde op Wimbledon. Op het Londense gras had de nummer twee van de plaatsingslijst het even lastig met de Argentijn Francisco Cerundolo, maar in vier sets klopte hij hem wel: 6-4, 6-3, 3-6, 6-4.

Stefanos Tsitsipas, als vierde geplaatst, nam het op tegen de Zwitser Alexander Ritschard. De qualifier, die zijn debuut in het hoofdschema van een Grand Slam-toernooi maakte, liet een uitstekende indruk achter, maar kon niet voor een sensatie zorgen: 7-6 (1), 6-3, 5-7, 6-4.

Voor de als zesde geplaatste Felix Auger-Aliassime, vorig jaar goed voor een kwartfinaleplaats, is het toernooi op het heilige gras al klaar. De Canadees werd in een spannende wedstrijd verrassend opzij geschoven door de Amerikaan Maxime Cressy: 6-7 (5), 6-4, 7-6 (9), 7-6 (5).

Matteo Berrettini, vorig jaar verliezend finalist, kwam zelfs niet eens aan spelen toe: de als achtste geplaatste Italiaan moest zich net als Marin Cilic (14), verliezend finalist in 2017, met een positieve COVID-19-test afmelden.