Bokser Rodriguez overklast Thaise legende, Akhmadaliev verdedigt titels

heywoodu

Voor de liefhebbers van een goede partij boksen was San Antonio afgelopen weekeinde the place to be. Er zouden vier wereldtitelgevechten op het programma staan, maar Julio Cesar Martinez moest zich terugtrekken van zijn rematch met McWilliams Arroyo, nadat een stuk zalm dat hij had gegeten bepaald niet goed bleek te zijn.

Jessica McCaskill (11-2) - Alma Ibarra (10-1)
Er waren nog prima partijen over, te beginnen met één van de groten der aarde bij de vrouwen. In het weltergewicht (-66,7kg) heeft McCaskill alle gordels in handen en die legde ze allemaal in de waagschaal tegen Ibarra: WBC, WBA, IBF, WBO, IBO en The Ring. De Mexicaanse had goede hoop en begon best voortvarend, maar al snel werd de non-stop druk van McCaskill haar simpelweg te veel en na de derde ronde hield Ibarra het voor gezien.

Murodjon Akhmadaliev (10-0) - Ronny Rios (33-3)
Sinds januari 2020 is Akhmadaliev de WBA Super- en IBF-wereldkampioen in het superbantamgewicht (-55,3kg). Tegen veteraan Rios mocht hij die verdedigen, en al vroeg nam hij het heft in handen. Rios had het zwaar, maar herstelde zich redelijk en sloeg terug, tot Akhmadaliev hem in de slotfase simpelweg overklaste. In de laatste ronde ging Rios na een stoot op het lichaam naar het canvas, waarna hij nog even opstond om vervolgens klappen te krijgen tot de scheidsrechter er een klein minuutje voor de laatste bel een einde aan maakte.

Jesse Rodriguez Franco (15-0) - Srisaket Sor Rungvisai (50-5)
In februari won Rodriguez de WBC-wereldtitel in het supervlieggewicht (-52,2kg) door Carlos Cuadras te verslaan, waarmee hij de jongste huidige wereldkampioen werd. De 22-jarige 'Bam Bam' nam het in San Antonio op tegen de dertien jaar oudere Thaise legende Sor Rungvisai, die voor het eerst in ruim drie jaar weer buiten Thailand vocht. Het werd een mooie strijd, waarin Rodriguez wel vele malen beter was. Hij stuurde de Thai alle kanten op en in de achtste ronde maakte hij het op zeer overtuigende wijze af.