Onderzoek naar geloste schoten in Zwijndrecht

Monique Verlind (DJMO)

Vrijdagmiddag belden meerdere buurtbewoners het alarmnummer omdat ze schoten hadden gehoord in de Da Costastraat in Zwijndrecht. Ter plekken troffen agenten geen verdachten en/ of slachtoffer(s) aan. Na sporenonderzoek werden er wel hulzen gevonden. Twee personen zijn aangehouden.

Buurtbewoners schrokken van meerdere schoten rond 17.00 uur. De betrokken personen gingen er direct vandoor. De gealarmeerde politie deed uitgebreid onderzoek in de omgeving om verdachten en een eventueel slachtoffer te zoeken. Daarbij werd onder andere de politiehelikopter ingezet.

Op aanwijzing van getuigen werd ook een woning gecontroleerd. Twee in de woning aanwezige mannen zijn aangehouden. Het gaat om een 33-jarige man uit Zwijndrecht en een 32-jarige man uit Dordrecht. Of zij inderdaad iets met de schietpartij te maken hebben, wordt nog onderzocht.

De politie doet onderzoek en komt hiervoor graag in contact met getuigen en mensen die camerabeelden hebben, bijvoorbeeld van een deurbelcamera of dashcam. Heeft u beelden of informatie, dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.