Zeer jonge overvallers (13 en 14) aangehouden in Hoofddorp

Monique Verlind (DJMO)

Twee verdachten hebben vrijdagmiddag rond 16.10 uur gepoogd een supermarkt aan Graan voor Visch in Hoofddorp te overvallen. Getooid met een masker en gewapend met een mes renden zij de winkel in en bedreigden een medewerkster van de winkel. Een andere medewerker van de winkel stoorde de verdachten door voorwerpen naar hen te gooien, waarop zij de winkel rennend verlieten.

De medewerker achtervolgde al 112 bellend de verdachten maar verloor hen uit het oog. Op aanwijzing van getuigen en omwonenden kon één van hen worden getraceerd. Hij trachtte wederom te vluchten maar werd verderop klemgereden door een klant van de winkel en in bedwang gehouden. De gealarmeerde politie heeft de verdachte overgenomen.

De andere verdachte is even later aangehouden. Bij de zoekactie zijn meerdere messen in beslaggenomen. Er is aangifte gedaan en de betrokkenen wordt slachtofferhulp aangeboden.

De twee aangehouden verdachten betreffen een 13-jarige inwoner van Amsterdam en een 14-Hoofddorper. Zij zijn ingesloten, de politie doet nader onderzoek.